Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítés: A kicsontozott húst egyben hagyva sózzuk, majd tepsibe téve locsoljuk meg olajjal vagy olvasztott vajjal. Kevés vízzel süssük egy órán át. Szórjuk rá a köménymagot, paprikát, borsot, süssük tovább közepes lángon még egy órán át. Forraljuk fel a húslét, adjunk hozzá a leszûrt zsiradékból egy kanálnyit, majd liszttel sûrítsük a mártást. Fûszerezzük ízlés szerint.
A hámozott, kockázott burgonyát sós vízben fõzzük puhára. Leszûrve, vajjal, tejjel készítsünk belõle pürét. Kerek tortaformát vajazzunk ki, szórjuk meg alaposan zsemlemorzsával az oldalát is, és hûtsük le húsz percre. A hideg formát töltsük meg a pürével. A tetejére szórjunk reszelt sajtot. Nyomkodhatunk bele felezett aszalt szilvát vagy olajbogyót. Morzsoljunk rá vajdarabkákat, majd sütõben süssük át. A húst szeletelve, a mártást csészében, a burgonyát cikkekre vágva tálaljuk. A tányérokat frissen szeletelt lilahagymával, kivivel díszíthetjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!