2024.04.19. - Emma

Fûszeres pecsenye krumplitortával

Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott rövidkaraj, 2 evõkanál olívaolaj vagy 5 dkg vaj, só, frissen õrölt bors, 2 teáskanál paprika, 2 teáskanál köménymag, 1 evõkanál liszt, 5 dl húslé leveskockából.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A körethez: 1 kg burgonya, 5 dkg olvasztott vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, aszalt szilva vagy fekete olívabogyó.

Elkészítés: A kicsontozott húst egyben hagyva sózzuk, majd tepsibe téve locsoljuk meg olajjal vagy olvasztott vajjal. Kevés vízzel süssük egy órán át. Szórjuk rá a köménymagot, paprikát, borsot, süssük tovább közepes lángon még egy órán át. Forraljuk fel a húslét, adjunk hozzá a leszûrt zsiradékból egy kanálnyit, majd liszttel sûrítsük a mártást. Fûszerezzük ízlés szerint.

A hámozott, kockázott burgonyát sós vízben fõzzük puhára. Leszûrve, vajjal, tejjel készítsünk belõle pürét. Kerek tortaformát vajazzunk ki, szórjuk meg alaposan zsemlemorzsával az oldalát is, és hûtsük le húsz percre. A hideg formát töltsük meg a pürével. A tetejére szórjunk reszelt sajtot. Nyomkodhatunk bele felezett aszalt szilvát vagy olajbogyót. Morzsoljunk rá vajdarabkákat, majd sütõben süssük át. A húst szeletelve, a mártást csészében, a burgonyát cikkekre vágva tálaljuk. A tányérokat frissen szeletelt lilahagymával, kivivel díszíthetjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!