2024.03.19. - József, Bánk

Tojáslikõr

Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 6 dl tej, 3 dl tisztaszesz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojássárgákat keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a felforralt és lehûtött tejet, végül az alkoholt. Töltsük üvegekbe, és a kínálás elõtt legalább 6 napon át érleljük. Finomabb lesz az íze, ha az üvegbe egy-egy fél rúd igazi vaníliát dugunk. A vaníliás cukor nem jó!

A tiszta szesz helyett - a gyorsabb eredmény elérése érdekében, és a különleges ízhatás kedvéért - akár könnyû almavodkát is használhatunk. Az így kapott tojáslikõr sütemények ízestésére is kiváló lehet.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!