2024.04.25. - Márk

Petrezselymes túrós húsgombóc

Hozzávalók: 50 dkg darált hús (fele marha, fele sertés), 25 dkg sovány túró, 2 fej vöröshagyma, 3 szelet kenyér, 3 csokor petrezselyem, 1 evõkanál mustár, 1 tojás, 2 evõkanál vaj, só, frissen õrölt fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy megtisztított hagymát apróra vágunk, a kenyér hájét levágjuk, és kevés vízbe áztatjuk. A petrezselymet folyó vízben megmossuk, lerázzuk róla a vizet, a száráról lecsipkedjük a leveleket, és összeaprítjuk. A darált húst jól összedolgozzuk a túróval, a hagymával, a kinyomkodott kenyérrel, a petrezselyem kétharmadával, a mustárral, és a tojással. Sóval, borssal fûszerezzük.

A masszából 12 gombócot formálunk, és egy serpenyõben, olvasztott vajon 6-8 percig pirítjuk. A másik hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a maradék petrezselyemzöldet, és beleforgatjuk a húsgombócokat. Salátával, petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!