Hozzávalók: 50 dkg darált hús (fele marha, fele sertés), 25 dkg sovány túró, 2 fej vöröshagyma, 3 szelet kenyér, 3 csokor petrezselyem, 1 evõkanál mustár, 1 tojás, 2 evõkanál vaj, só, frissen õrölt fekete bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy megtisztított hagymát apróra vágunk, a kenyér hájét levágjuk, és kevés vízbe áztatjuk. A petrezselymet folyó vízben megmossuk, lerázzuk róla a vizet, a száráról lecsipkedjük a leveleket, és összeaprítjuk. A darált húst jól összedolgozzuk a túróval, a hagymával, a kinyomkodott kenyérrel, a petrezselyem kétharmadával, a mustárral, és a tojással. Sóval, borssal fûszerezzük.
A masszából 12 gombócot formálunk, és egy serpenyõben, olvasztott vajon 6-8 percig pirítjuk. A másik hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a maradék petrezselyemzöldet, és beleforgatjuk a húsgombócokat. Salátával, petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!