2024.03.19. - József, Bánk

Avokadópürés, korpás toast

Hozzávalók: 2 érett avokadó, 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, csipet só, frissen õrölt fekete bors, 8 szelet korpás toastkenyér, 1 csomag retek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A friss avokadót félbevágjuk, kivesszük a magját, és a húsát óvatosan kikaparjuk a héjából. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen áttörjük, és az avokadóhoz adjuk. Krémesítjük tejföllel, hozzáadjuk a frissen kifacsart citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és jól kikeverjük.

A toastkenyereket kenyérpirítóban megpirítjuk, majd átlósan félbevágjuk, és megkenjük az avokadópürével. A kenyér másik felével betakarjuk, és máris fogyasztjuk. Frissen facsart narancslevet igyunk hozzá. Ha tízóraira szánjuk, ne pirítsuk meg a kenyeret, hanem halmozzuk retekágyra az avokadós tölteléket, borítsunk a tetejére még egy réteg retekkarikát, és így fedjük be a toastkenyérrel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!