Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pulykamell-filét elõbb szorosan folpack fóliába, majd alufóliába tekerjük, a két végét gondosan lezárjuk. Delikáttal ízesített, lassan, gyöngyözve forró vízbe tesszük, és a hús vastagságától függõen 20-40 percig pároljuk. Ha kész, hideg (jeges) vízbe tesszük és kihûtjük. Miután hideg elõétel, tanácsos a felhasználás elõtti este elkészíteni, s hûtõbe tenni, mert a tekercs így jól kifagy, megköt és könnyû szeletelni.
A körítéshez a brokkolit késhegynyi szódabikarbónával - hogy zöld maradjon - 2-3 percig fõzzük, leszûrjük és kihûtjük. A joghurtot sóval, fehér borssal, citromlével, csipetnyi cukorral és olajjal összekeverjük, tálaláskor a pulykamell-szeletek mellé halmozott brokkolira öntjük.
Hozzávalók 5 személyre: 50 dkg pulykamell-filé, 20 dkg nyúlmáj, 1 dl tejszín, 2 tojásfehérje, 1-1 teáskanál szárított kakukkfû, morzsolt majoránna, õrölt fehér bors, só, és fél dl Cabinet brandy.
A brokkolisalátához: 60 dkg brokkoli, 2 pohár joghurt, 2 evõkanál FLORIOL étolaj, só, kevés citromlé, õrölt bors és késhegynyi szódabikarbóna.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!