2024.04.23. - Béla

Csirkeleves gombás raviolival

Hozzávalók a leveshez: 1 csirke, 1 csomag vegyes zöldség, 1 hagyma, só, bors, sáfrányos szeklice. A raviolihoz: 25 dkg gomb, 25 dkg hagyma, 2 tojás, 1 tojás sárgája, 30 dkg liszt, 2 evõkanál olaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Húslevest készítünk: a csirkét a zöldségekkel, sóval, borssal és csipetnyi sáfrányos szeklicével hideg vízben feltesszük fõni. A levest lassan gyöngyöztetve fõzzük, mert így lesz igazán tiszta. Amikor elkészült, 15 percet pihentetjük, s csak utána szûrjük át szûrõruhán. A megtisztított gombát apróra vágjuk. Finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzátesszük a gombát, sóval, borssal fûszerezzük, és addig pároljuk, amíg a leve elfõ. Ekkor félretesszük, és kihûtjük.

A 2 tojásból, lisztbõl, olajból és egy kevés vízbõl gyúrt tésztát készítünk, és vékonyra kinyújtjuk, majd félbevágjuk. Az egyik felére kanállal gombahalmokat teszünk, közötte lekenjük tojás sárgájával, rátesszük a tészta másik felét, és a megkent részeken összenyomkodjuk. Derelyevágóval egyforma négyzetekre daraboljuk. Enyhén sós vízben kifõzzük, és a tálaláskor a csirkehúslevesbe tesszük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!