rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 szikkadt zsemle, 4 héjában fõtt krumpli, 2 tojás, 2 tojássárgája, 1 csokor snidling, 2 evõkanál liszt, só, frissen õrölt fekete bors, tej szükség szerint; a szószhoz: 1 hagyma, 1 piros húsú paprika, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál tejföl, fél csokor kakukkfû, fél evõkanál édes-nemes paprika, 6 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, marhahúsleves (kockából).

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A snidlinget megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és apróra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a paprika csumáját kivágjuk, majd felkockázzuk. A kakukkfüvet finomra metéljük. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A zsemlét apró kockákra aprítjuk, és kevés tejben megáztatjuk, majd a krumplit a szitált liszttel, a tojással és a tojássárgájával, a sóval, borssal, snidlinggel összedolgozzuk, és letakarva, szobahõmérsékleten fél órán át pihentetjük.

    A zsemlés krumplimasszából nyolc gombócot formálunk, és lisztben megforgatjuk õket. Gyöngyözõ, sós vízbe tesszük, és kis lángon 20 percig fõzzük, majd jól lecsöpögtetjük. A paprikaszószhoz serpenyõben olajat hevítünk, és a lisztet a hagymával együtt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a paprikát, a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, felengedjük marhahúslevessel, és sûrûre forraljuk, végül belekeverjük a tejfölt. A zsemlemorzsát forró vajban világosra pirítjuk. A gombócokat jól lecsöpögtetjük, zsemlemorzsában megforgatjuk és a paprikaszósszal tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkecomb kókuszbundában recept

    Hozzávalók:
    4 db 200 g-os csirkecomb, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál fehérbors, 1 evõkanál édesnemes paprika, 6 evõkanál kókuszreszelék, 1 tojás, 4 evõkanál vaj

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.

  • Sült paprikasaláta

    Hozzávalók: 1 kg paprika, 3 ek olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 ek só, 3 ek cukor, 3 ek ecet, 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Paradicsommal rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi õrölt bors, 1 evõkanál vaj, és ízlés szerint só;

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: 2 tojás, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 evõkanál mézzel gõzön 15 percig keverjük. A gõzrõl levéve adunk hozzá 45 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát, tejföllel összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belõle.

  • Paradicsom leves

    Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom, 2 bögre víz, 1 közepes méretû sárgarépa, 1 hagyma, 2 szegfûszeg, 1 kis darab fahéj, késhegynyi fehérbors, 4 teáskanál vaj (margarin), késhegynyi feketebors, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 1/2 teáskanál kukoricaliszt, 2 teáskanál cukor, só, pirított zsemle vagy kenyér darabkák.

  • Beatrix aprópecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamell, 100 g füstölt szalonna,1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 250 g zöldborsó, 80 ml olaj, 100 g Trappista sajt, petrezselyemzöld,4 adag hagymás törtburgonya, só, bors.

  • Köménymagleves

    Hozzávalók: 1 kanál örölt köménymag,1 kanál liszt, 1 liter viz, kis fej hagyma, petrezselyemzöld.

  • Narancsfánk

    Hozzávalók: 3 db kisebb narancs, 1 db egész tojás, 2 evõkanál narancsszörp, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, 3-4 evõkanál finomliszt, csipetnyi só, 1 evõkanál porcukor;

  • Lecsó

    Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna. Zöldségek: három nagy fej hagyma, 1kg zöldpaprika, 1kg paradicsom Egyéb: Egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.

  • Cseh túrós

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 15 dkg margarin.

  • Appel Jack Daisy

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy pezsgõspohárba jégkockát teszünk, s a keveréket arra szûrjük. Végül szódával felöntjük, s a héjspirálokkal díszítjük. Szívószállal kínáljuk.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 1,5 kg sertés szûzpecsenye, 10 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 1 dkg fokhagyma, csipetnyi só, törött bors, burgonya.

  • Articsóka, mártással

    4 közepes articsóka, 1 l víz, 6 dkg vaj, 2 dl kefir, 1 ek. petrezselyemzöld, 4 ek. rozsliszt, só, fél citrom, só.

  • Gulyás német módra

    40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst.

  • Citromfagylalt málnapürével

    Hozzávalók: 8 gombóc málna fagylalt, 5 dkg porcukor, 50 dkg málna.

  • Gesztenyés gombás pulykatekercs

    Hozzávalók: 30 dkg pulykamell-filé (2 vékony, nagy szeletre vágva), 20 dkg gesztenyemassza, 20 dkg gomba, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és õrölt bors, 1 evõkanál konyak, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál zabpehely, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl;

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Gyümölcsleves

    2 dl vizet 1 evõkanál kristálycukorral 1-2 szem szegfûszeggel, körömnyi fahéjdarabkával és kis szelet citromhéjjal felforralunk (1 évesnél, kisebb babáknál csak cukorral).

  • Rizsgolyócskák

    Hozzávalók: 10 dkg hosszú szemû rizs, 15 dkg mascarpone, 1 dl tejszín, 1 csokor metélõhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 hámozott mogyoró, 2 evõkanál apróra vágott zöldfûszer − bazsalikom, metélõhagyma, petrezselyem.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...