2024.03.29. - Auguszta

Burgonyatorta

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: 26 dkg liszt, 80 dkg burgonya, 4 tojás, 25 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 35 dkg ricotta krémsajt, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 2 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, porcukor a szóráshoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát héjában, sós vízben megfõzzük. Meghámozzuk és még forrón burgonya nyomóval összetörjük. A sütõt 170 fokra elõmelegítjük. Kivajazzuk a tortaformát, sütõpapírral kibéleljük, a papírt is megkenjük vajjal. Tálban összekeverjük a lisztet, a sütõport, a reszelt citromhéjat és a sót. Robotgéppel. Alacsony fokozaton belekeverjük az olvasztott vaja, a cukrot, a tört burgonyát, a ricottát és a tojásokat. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 35-45 percig, illetve tûpróbáig sütjük. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk hûlni, majd rácsra borítjuk. A sütõpapírt lehúzzuk, és teljesen kihûtjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!