Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej kelkáposzta, 1 evõkanál vaj, 1 db zöldségleves-kocka, 5 db aszalt sárgabarack, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál tejföl.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Megtisztítjuk a kelkáposztát, megmossuk, leveleit csíkokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a káposztát. Felöntjük 2,5 dl vízzel, feloldjuk benne a zöldségleves-kockát, és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Beáztatjuk 1 dl vízbe az 5 aszalt barackot (kb. 10 perc), majd lecsepegtetjük, és csíkokra vágjuk.
Szintén vékony csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát, és ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a barackot, és összeforrósítjuk. A kelkáposztához keverjük a tejfölt, és tálaláskor a tetejére szórjuk a barackos szalonnát.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!