2024.03.29. - Auguszta

Tepsis finomság

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 40 dkg darált hús (én a pulykát szeretem), 2 nagyobb vöröshagyma, kb 10-12 vékony szelet füstölt szalonna, 1 dl tej, 2 dl tejföl, fûszerek: só, bors, szerecsendió, curry, fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit megpucoljuk, és kb. fél cm vastagra vágjuk, a hagymát szintén. A húst kevés olajon kifehérítjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és curryvel. A tejfölt kikverjük a tejjel, és beletesszük az összezúzott fokhagymát, ezzel összekeverjük a husit.
Elõveszünk egy kicsi, de magas falú tepsit.

Aljára tesszük a krumpli egyik felét, erre a hagyma felét, majd a tejfölös husit, újra hagymát, a tetejére krumplit. Az alsó és a felsõ krumpli réteget is meg kell sózni! Ezután az egész tetejét beterítjük a vékonyra szelt füstölt szalonnával. Betesszük a sütõbe, amit elõtte bemelegítettünk, és kb. másfél óra alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!