2024.04.25. - Márk

Ká desszertje

Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 3-4 evõkanál cukor, 1 doboz túró, 3-4 evõkanál cukor, baracklekvár, áfonya (lehet málna vagy eper is).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Konyhai robotgéppel felvertem a tojások fehérjét, beletettem egy csipet sót, hogy egész kemény legyen, majd 3-4 evõkanál cukrot. Addig kevertem, amíg fényes, kemény habot kaptam. Elõmelegített sütõbe egy ezüstpapírral kibélelt tepsibe nagyobb kupacokat tettem, és lepényeket formáltam belõlük. (A vastagságuk így is elérte a 1,5 cm-t!)

Minimum fokozaton (150 fok) alig 30 perc alatt készre szárítottam õket. Kicsit megbarnultak, de nem égtek oda! Gyorsan kivettem a sütõbõl és egy tálcára helyeztem mindet, hogy kihûljenek. A sárga kistányérokra kb. 1,5 evõkanál baracklekvárt tettem, és szétkentem, majd ráhelyeztem a lepényeket. A túrót robotgéppel kikevertem annyi cukorral, hogy édes legyen (ez kb. 4 evõkanál volt), majd rákentem a lepényekre, végül megmosott áfonyaszemekkel díszítettem. Eszméletlen finom volt!

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!