rss
  • Burgonya szójakockákkal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 150 g szójakocka, 400 g burgonya, 1 fej hagyma, 1 dl instant leves, 1 gerezd fokhagyma, olaj, petrezselyem, bors, só.

    loading...

    Forró olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megfõzött és kicsavart szójadarabkákat, a zúzott fokhagymát, borsot, sót és a többi fûszert. 10 percig dinszteljük lassan hozzáöntve a levest. Közben megtisztítjuk és apróbb kockákra vágjuk a burgonyát, majd forró olajban szép ropogósra kisütjük és a szójához keverjük. Tálalás elõtt a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtgolyók

    SajtgolyókA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk. Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba. Közepes lángon szép világos barnára sütjük. A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket. Majd konyhai papírtörlőre szedjük. Bármilyen mártogatóssal, sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

  • Bolond körte

    Hozzávalók: 5 db (50 dkg) körte, meghámozva és kimagozva, 5 dkg porcukor, 1 evõkanál méz, 2 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 1 evõkanál kukoricaliszt egy evõkanálnyi vízben elkeverve, 1 dl zsírszegény tejföl.

  • Májsaláta

    Hozzávalók:

    40 dkg marhamáj, 1 nagy vagy 2 kis fej saláta, 15 dkg apró szemû paradicsom, 1 db vöröshagyma, 3 ek. fehér borecet, 7 ek. olaj, só, õrölt bors, 2 kiskanál szárított kakukkfû, 1 kiskanál enyhén csípõs mustár

  • Krumplifõzelék tejfölösen

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli
    - fél hagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - babérlevél
    - majoránna
    - ecet
    - liszt
    - 2 dl tejföl

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Bisquit-tekercs mogyorókrémmel

    20 deka cukrot 4 tojássárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél óráig keverünk, majd folytonos keverés közben 20 deka liszttel kevert fél csomag sütõport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.

  • Nyuszi alakú aprókenyerek

    Hozzávalók:

    - 45 dkg fehér kenyérliszt
    - 2 dkg friss élesztõ
    - 320 ml langyos víz
    - 1 tk só
    - fél tk cukor
    - 2 ek olaj a tésztába
    - 1 tojás a tetejét megkenni
    - fekete bors szemnek, orrnak
    - 1 ek tejföl sütés után megkenni
    - 1 db 8 cm-es tojásformájú tészta-kiszúró forma

  • Száz magyar ételcsoda. Hagyományos ízek a pannon világból

    Hagyományos ételeink - legyen szó halászlérõl, töltött paprikáról vagy különféle ízesítésû rétesekrõl - páratlan elismerésnek örvendenek határainkon innen és túl.

    De hogyan is kell elkészíteni kedvenc ételeinket úgy, hogy ízük igazán eredeti legyen?

    Liptai Zoltán mesterszakács receptjei ehhez nyújtanak segítséget. A Száz magyar ételcsoda több mint egy szakácskönyv: hamisítatlan gasztronómiai kalandozás, hiszen a jól ismert alföldi és dunántúli ízvilág mellett megismertet Erdély, Kárpátalja, Felvidék és a délvidék legfinomabb fogásaival.

  • Egytál étel báránnyal, paradicsommal és cukkínival

    Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, 2 evõkanál olívaolaj, só, 1 evõkanál curry, 1 nagy fej hagyma, 2,5 dl húsleves (leveskockából), 85 dkg meghámozott paradicsom, õrölt fekete bors, 1 csipet köménymag, 1 kakukkfû ág;

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél. A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Cukkinivel töltött lasagne tekercsek

    Cukkinivel töltött lasagne tekercsekA sűrített paradicsomot simára keverjük a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. Felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, keverünk rajta egyet, majd felöntjük a paradicsommal. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, az oregánót, és megszórjuk egy csipet cukorral. Ezután - néha megkeverve - kb. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

  • Citromos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, 25 dkg gyors rizs, 1 citrom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, cukor, õrölt fekete bors, a tálaláshoz 1 evõkanál marinált paradicsompaprika-csík.

  • Epres krémtúró

    Hozzávalók (4 adagra): 40 dkg eper, 20 dkg túró, 1 dl tejszín, vanília (esetleg aroma) és édesítõ ízlés szerint.

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Körtés lasagne

    Hozzávalók:

    50 dkg körte, 2 csomag lasagnelap, 10 dkg laskagomba, 10 dkg sajt, 3 db narancs, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, csipet reszelt szerecsendió, csipet õrölt gyömbér, só

  • Sárgaborsófõzelék

    Hozzávalók: 600 g sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 ml olaj, 2 db babérlevél, 1 kk. paprika, 50 g liszt, só, õrölt bors, 2 ek húsleves esszencia.

  • Bazsalikomos sertés szûzérme roston

    Hozzávalók 4 személyre: Bazsalikom, õrölt bors, rozmaring, zöld és piros pritamin 0,4 db, alma 400 g, kristálycukor 8 g, só, vajtömb 40 g, cukkíni 80 g, fokhagyma 8 g, olíva olaj 80 ml, sertés szûzpecsenye 640 g.

  • Répafõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg sárgarépa
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 ek. tejföl
    - 1 ek. paradicsompüré
    - petrezselyemzöld
    - zsír, só

  • Tonhalas lasagne (Lasagne al tonno)

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Csirkepörkölt

    A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk.

loading...