2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sárgarépás karalábémártás

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 50 dkg karalábé, 7,5 dl erõleves kockából, 30 dkg fagyasztott húsgombóc, 30 dkg tejföl, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 2 tojás sárgája, csipet cukor, friss vagy mirelit bazsalikom, só, fehérbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított és négyfelé vágott karalábékat és a sárgarépákat felszeleteljük. Az erõlevest felforraljuk, beletesszük a zöldségeket, és 10 percig pároljuk. Teflonserpenyõben kevés olajat hevítünk. Beletesszük a húsgombócokat, és kevergetve megsütjük. A tejfölt a keményítõvel és a tojások sárgájával simára keverjük, és a levest óvatosan besûrítjük. Fellforraljuk, majd azonnal félrehúzzuk, és sóval borssal, cukorral ízesítjük. Végül beletesszük a megsütött húsgombócokat és a felaprított bazsalikommal megszórjuk

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!