Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 50 dkg karalábé, 7,5 dl erõleves kockából, 30 dkg fagyasztott húsgombóc, 30 dkg tejföl, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 2 tojás sárgája, csipet cukor, friss vagy mirelit bazsalikom, só, fehérbors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A megtisztított és négyfelé vágott karalábékat és a sárgarépákat felszeleteljük. Az erõlevest felforraljuk, beletesszük a zöldségeket, és 10 percig pároljuk. Teflonserpenyõben kevés olajat hevítünk. Beletesszük a húsgombócokat, és kevergetve megsütjük. A tejfölt a keményítõvel és a tojások sárgájával simára keverjük, és a levest óvatosan besûrítjük. Fellforraljuk, majd azonnal félrehúzzuk, és sóval borssal, cukorral ízesítjük. Végül beletesszük a megsütött húsgombócokat és a felaprított bazsalikommal megszórjuk
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!