rss
  • Meggybólé gyömbérrel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 12 személyre: 2 üveg magozott meggybefõtt, 2 üveg pezsgõ, 2 liter gyömbér, 2 liter vaníliafagylalt.

    loading...

    A meggyet a levével együtt nagy üvegtálba öntjük. Hozzákeverjük a pezsgõt és a gyömbért. Tálalás elõtt a fagylalt felét fagylaltkanállal beletesszük, és hagyjuk kissé elolvadni. Végül a maradék fagylaltot is rákanalazzuk. Kiskanalat is adjunk hozzá!

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Victoria Boutenko: A nyerskonyha legjobb receptjei

    A szerzõnõ ezúttal családja legféltettebb kincseként õrzött receptjeit adja közre könnyen érthetõ módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhetõ lelkesedése, a kezdõ szakácsokat bátorító hozzáállása.

  • Töltött alma mikróban

    Hozzávalók: 2 közepes alma, 1 dkg vaj.

  • Firenzei sertésborda

    Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 1 kg spenót, só, zsír, 5 dkg vaj, törött bors, reszelt sajt.

  • Gyümölcstorta

    Hozzávalók:

    4 darab tojás
    14 dkg cukor
    14 dkg liszt
    10 dkg margarin
    1 csomag sütõpor

    Díszítés:

    1 csomag pudingpor
    1/2 liter tej
    2-2 evõkanál cukor
    1 csomag zselatin
    2 dl víz
    különbözõ gyümölcsök

  • Körteleves

    Hozzávalók: 80 dkg körte, 4 szem szegfûszeg, 1 evõkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 evõkanál liszt.

  • Tepsis cukkíni

    Hozzávalók: 2 db cukkíni, 1 csomag szója-granulátum, 4 db burgonya, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Rántott sertésmáj

    Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj, zsemlemorzsa, liszt, tojás, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Virslis kifli

    Virslis kifliAz élesztőt egy kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A virsli kivételével a többi hozzávalót összegyúrjuk, és ha jó az élesztő azt is beledolgozzuk. Közepes keménységűnek kell lenni a tésztának. Langyos helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. A virsliket félbe vágjuk. Ha megkelt a tészta elfelezzük, és kinyújtjuk 5 mm vastagra, és kb. 20 cm szélesre. 20 csíkot vágunk belőle és beletekerjük a húsz fél virslit. Sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük a tetejét tojással, és megszórjuk sajttal és szezámmaggal. Kelesztjük még 15 percet és megsütjük.

  • Csokoládékocka

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 tojás súlyú cukor, 3 tojás súlyú vaj, 3 tojás súlyú liszt, 4 dkg kakaó, késhegynyi szódabikarbó.

  • Vadleves

    Hozzávalók: 1400 g vadhús (csontos), 200 g sárgarépa, fehérgyökér, zeller, 200 g vaj, 80 g vöröshagyma, só, szemes bors, kakukkfû, 5 dl vörösbor, 800 g burgonya;

  • Karamellás tetejû puding

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 25 dkg liszt
    - 1/2 csomag sütõpor
    - 10 dkg porcukor
    - 5 dkg vaj
    - 1 ek méz
    - 1 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 0,5 dl tej

    Sárga krém:

    - 5 dl tej
    - 2 cs vaníliás pudingpor
    - 2 dl víz
    - 2 ek liszt
    - 15 dkg porcukor
    - 1 kocka margarin

    Fehér krém:

    - 6 ek cukor
    - 1/2 l tejszín
    - 1 tk zselatin
    - 1 dl víz

    Máz:

    - 8 dkg porcukor
    - 1 cs karamellpuding
    - 1 nagyobb ek napraforgó olaj
    - 2 ek forró víz

  • Gundelpalacsinta

    Palacsinta: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl ásványvíz, vagy szódavíz, 2 dl olaj, 2 dkg cukor, só.

  • Zöldborsó túróval

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 2 csomag mirelit zöldborsó, 50 dkg tehéntúró, fél csokor petrezselyem, 3 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, vegeta.

  • Vegyes gyümölcs leves

    Hozzávalók:

    20 dkg ringló, 50 dkg meggy, mazsola, 1 csomag vanília pudingpor, egész fahéj, szegfûszeg, tejföl

  • Erdélyi fokhagymaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj.

  • Velõs-gombás pacalpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 20 dkg szeletelt gomba, 2 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 ek zsír, vagy olaj, késhegynyi bors, só, 20 dkg sertésvelõ.

  • Narancs-citrom sorbet

    Egy edényben melegítsd forralásig a vizet a cukorral, majd forrald 5 percig és hûtsd le szobahõmérsékletre.

  • Fõtt húsvéti sonka

    Hozzávalók:

    - kb. 2-2,5 kg-os jó minõségû sonka (ha nem kötözött, lazán átkötözöm, hogy véletlenül se essen szét)
    - 2 vöröshagyma héjastól - csak félbehasítva
    - 5-6 gerezd fokhagyma
    - 1 kávéskanál egész bors
    - kevés egész kömény
    - 2 babérlevél
    - 2 dl száraz fehérbor

  • Áfonyás kacsa

    Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), 2 db nagy, borízu alma, 2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só és kevés cukor.

  • Aszalt szilvával töltött hústekercs

    Aszalt szilvával töltött hústekercsA karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A zacskó aszalt szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje, felforraljuk, főzzük pár percig, és hagyjuk a lében kihűlni. Következik a tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtűzni! Pici olajat csurgatunk a sütőedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk (170 C). Kb. 1-1,5 óra sütés után az alufóliát levesszük, majd feltekerjük a sütőt 200 C-ra.

loading...