2024.04.25. - Márk

Töltött kivi

Hozzávalók: 8 db kivi, 15 dkg csirkemell, 15 dkg Anikó sajt, 6 dkg majonéz, reszelt citromhéj, 1 narancs leve és reszelt héja; a majonézhez: 2 tojássárgája, csipet só, bors, 2 dl olaj, 1 mokkáskanál citromlé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gyümölcsöket megmossuk, hosszában kettévágjuk, és belsejüket úgy vájjuk ki, hogy belül még egy vékony gyümölcsréteg maradjon. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, és fedõ alatt enyhén sós vízben puhára pároljuk. A kivájt gyümölcs húsát összekeverjük az apróra vágott csirkemellel és a kis kockákra aprított Anikó-sajttal. Elkészítjük a majonézt. A tojássárgájákat kifehéredésig keverjük, utána picit megsózzuk, esetleg borsozzuk.

Az olajat eleinte cseppenként adjuk hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a masszához. Kevés citromlével hígítjuk. Beletesszük a jó alaposan megmosott narancs lereszelt héját, levét és a reszelt citromhéjat. Az ízesített majonézt összekeverjük a csirkemelles masszával, és ezzel töltjük meg a kiviket. Tetejüket hajszálvékony narancshéjjal, félbevágott kiviszeletekkel, reszelt citromhéjjal dekoráljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!