2024.03.19. - József, Bánk

Májusi sajtos batyu

Hozzávalók: 4 db borsos camembert sajt, 12 dkg méz, morzsolt majoránna, 4 közepes cukkini, 5 dkg mandula, 10 dkg margarin, 1 csomag leveles tészta, pirospaprika, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sajtokat darabokra vágjuk, rácsurgatjuk a méz felét, tetejére morzsolt majoránnát, kevés pirospaprikát szórunk, majd fél órán keresztül állni hagyjuk. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és a héjával együtt vékony csíkokra szeljük. A mandulát egy pillanatra lobogó, forró vízbe dobjuk, hogy miután leszûrtük, könnyen le tudjuk húzni a héját. Durvára daraboljuk. A cukkinit elõhevített margarinon megpirítjuk, kicsit sózzuk, majd a tûzrõl levéve rácsorgatjuk a maradék mézet, és hûlni hagyjuk.

Amikor a leveles tészta kiengedett, kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl vékony, és 15 centis kockákat vágunk belõle. Megkenjük a meglangyosított margarinnal, és mindegyik négyzet közepére sajtdarabkát teszünk. A cukkinit úgy osztjuk el, hogy mindegyik sajtdarab tetejére kerüljön egy kis halom. A tészta négy sarkát összefogjuk, a tetejére kevés durvára vágott mandulát nyomunk, és a batyukat kivajazott tepsibe állítjuk. 180º C-ra elõmelegített sütõben 20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!