2024.04.19. - Emma

Zsályás fehérbab leves

Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A megmosott babot lecsepegtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, és finomra aprítjuk. A leveskockából elkészített zöldséglevesbe beletesszük a fokhagyma présen áttört fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a babot, a babérlevelet, és hozzáöntjük a tejet. Addig fõzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak. A fõtt babból 8-10 szemet félreteszünk. A levesbõl kivesszük a babérlevelet, és a zöldségeket, a babbal együtt átpasszírozzuk. Az átpasszírozott levest tûzre tesszük, és sóval, borssal, citromhéjjal ízesítjük. A forró levest tányérokba merjük, tetejét megszórjuk apróra vágott zsályalevelekkel, és a félretett babbal díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!