2024.04.19. - Emma

Szalonnás-sonkás töltött burgonya

Hozzávalók: 8 nagyobb burgonya, 20 dkg sonka, 10 dkg szalonna, 1 hagyma, 6 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 1 teáskanál kakukkfû, olaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát sós vízben félig megfõzzük (vele együtt fõzzük a tojásokat is), lecsepegtetjük, a tetejét levágjuk, és talpat is vágunk a burgonyára. Egy karalábévájóval kivájjuk a burgonyát, vigyázva, hogy az oldala el ne törjön. Serpenyõben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott sonkát, a burgonyák kivájt belsejét, valamint a villával összetört fõtt tojásokat.

Sóval, borssal, kakukkfûvel ízesítjük. Levesszük a tûzrõl, megszórjuk reszelt sajttal, és a tejföllel összekeverjük. A tölteléket az elõkészített burgonyákba töltjük, majd sütõbe tesszük, és 160 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!