2024.04.20. - Tivadar

Mandulás hal olasz krumplisalátával

Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halszeleteket leöblítjük, majd papírtörlõvel felitatjuk róluk a nedvességet. Elkészítjük a salátát: a megmosott krumplit héjában megfõzzük. A vöröshagymát felkockázzuk, a retek két végét levágjuk, megmossuk, és felkarikázzuk. Az öntethez elkészítjük a húslevest, és belefõzzük a hagymát. A tûzrõl levéve hozzáadjuk a mustárt, az ecetet, sóval, borssal fûszerezzük, belekeverjük az olívaolajat, és félretesszük.

A burgonya héját lehúzzuk, fél centis karikákra vágjuk, és a retekkel együtt beleforgatjuk a húslevesbe. A rozmaring leveleit lecsipkedjük, megmossuk, apróra vágjuk, és a krumplihoz keverjük. A halszeleteket megsózzuk, lisztben, tejjel összekevert tojásban, mandulás, borsos zsemlemorzsában megforgatjuk, és kivajazott tûzálló tálba fektetjük. A tetejét megszórjuk a maradék manduladarabokkal, és 200 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt megsütjük, és rozmaringos krumplisalátával tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!