rss
  • Csirkés Waldorf-cipó

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 házicipó, 1 alma finomra vágva, 6 dkg vágott dió, 3 újhagyma finomra vágva, 2 evõkanál finomra vágott friss petrezselyem, 10 dkg majonéz, frissen õrölt feketebors, 10 megtisztított spenótlevél szár nélkül, 3 fõtt csirkemellfilé szeletelve, 4 felszeletelt paradicsom.

    A kenyér tetejét levágjuk, és a belsejét kanállal kivájjuk, hogy csak a héja maradjon. A tetejét megtartjuk. A belsejét ebben a receptben nem használjuk fel, de készíthetünk belõle zsemlemorzsát. Az almát, diót, újhagymát, petrezselymet, majonézt és ízlés szerinti borsot egy tálba teszünk, és összekeverjük. Egy sor spenótot teszünk a cipó aljába, rá egy réteg csirkét, egy réteg almát, végül a paradicsomot.

    A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, és a cipó meg nem telik. Spenóttal fejezzük be. Visszatesszük a tetejét, és alufóliába csomagoljuk. Vágódeszkát teszünk a cipó tetejére, azzal nyomtatjuk le, éjszakára pedig hûtõbe tesszük. Cikkekre vágva kínáljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

  • Sonkás-cukkinis pite

    Sonkás-cukkinis piteA lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem. A hagymát, cukkinit, paradicsomot megmosom és felkockázom. Kevés olajon megpirítom a kolbász és sonkadarabkákat, majd hozzáadom a zöldségeket is, és pár percig fonnyasztom. Sózom, borsozom. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom, centi vastagságúra nyújtom. Kivajazott, lisztezett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformába egyengetem a tésztát.

  • Fahéjas csemege

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 25 dkg hámozott, õrölt mandula, fél citrom leve, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, kevés szódabikarbóna, liszt.

  • Tejfölös bolognai tészta

    Tejfölös bolognai tésztaA penne tésztát sós olajos vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, az olajat felhevítjük és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Az olajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a húst, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a bolognai alapot, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt kis lángon készre főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keverékkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • Mazsolás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 g lágy vaj, 1 evõkanál cukor, 2 tojás, egy csipet só, 250 g sovány tehéntúró, 65 g búzadara, 2 evõ, kanál mazsola, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Bajor burgonya

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g burgonya, 200 g fõtt házisonka, 1,5 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 60 g vaj vagy margarin, 0,5 dl tejszín, só, õrölt bors.

  • Hering saláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál salátaolaj, só, cukor, õrölt bors.

  • Csirkeegytál

    Hozzávalók: 1 csirke (kb. 1 kg-os), 1 kg burgonya, 3 dl tejföl, 8 dkg vaj, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál curry, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só;

  • Dinsztelt káposzta

    A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeletelem, vagy káposztareszelõn legyalulom.

  • Rebarbarás málnaleves

    Rebarbarás málnalevesA rebarbarát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot (vagy édesítőszert). Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig. Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele. Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel. A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele.

  • Csirkefasírt

    A kicsontozott, lebõrözött csirkemellet daráld le. A zsemléket áztasd tejbe és nyomkodd ki. A vöröshagymát vágd apróra és kevés forró olajon párold üvegesre, majd hagyd kihûlni. A húst, a zsemlét és a hagymát dolgozd össze a tojással, sóval, apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. A masszából formázz kis pogácsákat, forgasd ezeket zsemlemorzsába, és bõ, forró olajban süsd pirosra.

  • Kapros-túrós lepény

    Hozzávalók:

    10 dkg vaj, 0, 5 kg liszt, 2 db tojás sárgája, 1, 5 dkg élesztõ, 1 dl tej, só,
    A töltelék: 0, 5 kg túró, 2 db tojás, 5 dkg vaj, 2 ek. tejföl, 3 dkg grízes liszt, só, vagdalt kapor

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt, só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez.

  • Sült krumplistészta

    Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg burgonya, 1 dl tej, 1 tojás, 5 dkg reszelt trappista sajt, 10-13 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, 1 tk. só, 1 mk. porcukor, 1 mk. õrölt bors, 1 mk. currypor, olaj a sütéshez.

  • Birkahusi salival

    Hozzávalók:

    8 szelet birkahús, tengeri só, õrölt feketebors, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál apróra vágott mogyoróhagyma, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evõkanál apróra vágott koriander, 4 evõkanál fehérborecet, 4 evõkanál olívaolaj, 2 fej radicchio saláta, 100 g galambhegy saláta

  • Rakott kelbimbó

    Hozzávalók: 80 dkg kelbimbó, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb csirkemell, 5-10 dkg füstölt tarja, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, 15 dkg árpagyöngy (gersli), 3 evõkanál zsemlemorzsa, 1 leveskocka, só, bors, borsikafû, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt.

  • Élesztõs pogácsa

    Hozzávalók: 1 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, 28 dkg liszt, 14 dkg zsír, 1 db tojássárga, 1 kávéskanál tejföl, 1 mokkáskanál cukor, só, a kenéshez: 1 db tojássárga.

  • Csirkés tortilla

    Hozzávalók a tésztához: 20dkg liszt, 3 tojás, 3dl tej, 1 csipet só.

  • Zöldbableves

    Hozzávalók:

    1 fej hagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 40 dkg zöldbab, 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika, 1,2 l húsleves kockából

  • Sütőtökleves almásan

    Sütőtökleves almásanA tök háromnegyed részét felkockázzuk az almával együtt, és fazékba rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Csipetnyi sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukrot. Függ a tök édességétől is a cukor mennyisége. Szórunk bele őrölt fahéjat, és lefedve puhára főzzük. Közben a maradék nyers tököt apróbb kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk. A vége felé szórunk rá kristálycukrot. Ha rákaramellizálódik a cukor, félretesszük. A habhoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, és óvatosan belekeverjük a keményítőt.