2024.04.18. - Andrea, Ilma

Csirkés Waldorf-cipó

Hozzávalók: 1 házicipó, 1 alma finomra vágva, 6 dkg vágott dió, 3 újhagyma finomra vágva, 2 evõkanál finomra vágott friss petrezselyem, 10 dkg majonéz, frissen õrölt feketebors, 10 megtisztított spenótlevél szár nélkül, 3 fõtt csirkemellfilé szeletelve, 4 felszeletelt paradicsom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kenyér tetejét levágjuk, és a belsejét kanállal kivájjuk, hogy csak a héja maradjon. A tetejét megtartjuk. A belsejét ebben a receptben nem használjuk fel, de készíthetünk belõle zsemlemorzsát. Az almát, diót, újhagymát, petrezselymet, majonézt és ízlés szerinti borsot egy tálba teszünk, és összekeverjük. Egy sor spenótot teszünk a cipó aljába, rá egy réteg csirkét, egy réteg almát, végül a paradicsomot.

A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, és a cipó meg nem telik. Spenóttal fejezzük be. Visszatesszük a tetejét, és alufóliába csomagoljuk. Vágódeszkát teszünk a cipó tetejére, azzal nyomtatjuk le, éjszakára pedig hûtõbe tesszük. Cikkekre vágva kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!