rss
  • Vaníliás túrótorta sütés nélkül

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evõkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfû, 10-15 szem pisztácia.

    Az omlós kekszet ledaráljuk, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk. 26 centi átmérõjû kapcsos tortaforma aljára terítjük, majd hideg helyre tesszük. A vaníliarúdból kikaparjuk a velõt, és a túróval, a zöld citrom levével, a cukorral kikeverjük. Beleszórjuk a krémport, a felaprított citromfüvet. 1 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a krémbe forgatjuk. A krémet a kekszes tortalapra simítjuk, és 1-2 órára a hûtõszekrénybe tesszük.

    A maradék tejszínt felverjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Amikor a torta megfelelõen lehûlt, a kapcsos tortaformát eltávolítjuk, és nyomózsákból habrózsákat nyomunk a torta tetejére, ami egyben a szeletet is jelöli. A habrózsák közé nagyon vékonyra vágott zöld citrom karikákat teszünk, majd a torta tetejét megszórjuk durvára vágott pisztáciával, és néhány félretett citromfû levéllel díszítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiolkrokett currymártással

    Hozzávalók: A kroketthez: 1 kg krumpli, 1 kg karfiol, 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 evõkanál napraforgóolaj, szerecsendió, bors; a mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál curry, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tyúkhúsleves, 1 evõkanál ételkeményítõ.

  • Hagymaleves sült sajttal

    Hozzávalók: , 2 fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 1 liter csontlé vagy húslé (vagy 3 húsleveskocka), 1 zsemle, 2 tojásfehérje, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 5 dkg reszelt sajt.

  • Pulykamell rolád

    Hozzávalók: 4 szép szelet pulykamell-filé, 15 dkg gesztenyemassza, 15 dkg pulykaszív és máj, olaj, 1 csapott evõkanál reszelt hagyma, 1 tejben áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, szerecsendió, fél liter leveslé;

  • Karfiolkoktél

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1 tubusos majonéz, 2 dl tejszín, mustár, cukor, 4 tojás, 1 piros paradicsompaprika, só, õrölt bors, ételízesítõ.

  • Mézes-fûszeres saláta

    Hozzávalók: salátalevelek, köménymag, gyömbér, bors, 2 evõkanál méz, ecet, 1 evõkanál tejföl.

  • Becsinált pacal citrommal

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 5 dkg füstölt szalonna, 1 citrom, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, só, 3 g bors, 10 dkg liszt, 10 dkg zsír.

  • Tárkonyos húsgombócleves

    Tárkonyos húsgombóclevesA hagymát apróra vágjuk, a répát-burgonyát meghámozzuk, a répát karikákra a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, burgonyát, borsót, zöldbabot, szeletelt gombát. 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tárkonyt, borsot, sót és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Addig elkészítjük a gombócokat is had álljon kicsit. A darált húshoz adjuk a tojást, búzadarát, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, majd amíg a zöldségek megpuhulnak, hagyjuk pihenni.

  • Almás táska

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, reszelt citromhéj, 1 csomag sütõpor, 15 dkg margarin, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1-2 dl tej. A töltelékhez: 1 kg finom alma, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fahéj.

  • Fóliás csirkerszárnyak

    Hozzávalók: 80 dkg csirkeszárny, 60 dkg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg grillfûszerkeverék, 0,5 dl étolaj, só.

  • Borsos csirke

    Hozzávalók: 1,5 kg-os konyhakész csirke, 1 evõkanál olívaolaj, 1,5 kávéskanál feketebors; 2 evõanál szójaszósz, 1 evõkanál borecet, 4 újhagyma, 1 gyömbérgumó (vagy örölt gyömbér), 1 kávéskanál só.

  • Paradicsomos-sajtos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg friss paradicsom, 20 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1-1 mokkáskanálnyi õrölt fekete bors és currypor, 1 nagy csokor petrezselyemzöld.

  • Babapiskótás

    Hozzávalók: 6-7 tojásból piskóta, baracklekvár, 4 személyes kávé, 1 dl rum, babapiskóta.
    Krém: 20 dkg vaj, 5 tojás, 25 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Mandulás palacsinta

    Hozzávalók (6 személyre): 50g liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evokanál olaj, só, 2 evokanál szeletelt mandula;
    A töltelékhez: 3 tojás, 25g cukor, 1 evokanál liszt, 2 evokanál orölt mandula, 3/4 dl tej, 1 teáskanál mandulaeszencia;
    Az öntethez: 250g málna, 6 evokanál porcukor, 2 evokanál pirított mandula;

  • Paradicsomos zöldségleves

    Hozzávalók: 3-4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, fél zeller, 2 db zsenge karalábé, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 2 babérlevél, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, tárkony, csöpp olaj, maroknyi cérnametélt vagy más aprótészta, vegeta.

  • Boros-tejfölös kacsasült

    Hozzávalók: 1 db kacsa, 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 pohár tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 3 közepes fej vöröshagyma, sárgarépa, kelbimbó, 1 dl száraz fehérbor, fûszersó, bors.

  • Sült csokipuding

    Hozzávalók: 50 ml forró espresszó vagy valamilyen erõs kávé, 125 g vaj, 6 tojás, fehérje és sárgája különválasztva, 200 g cukor, 100 g aprított mandula, 100 g liszt, 1 kisebb maréknyi darált mogyoró.

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Zala kocka

    Hozzávalók:

    kakaós piskótához: 5 tojás 13 dkg cukor 8 dkg liszt 2 dkg kakaó 2 ek. olaj 1 cs. sütõpor sárga piskótához: 3 tojás 8 dkg cukor 6 dkg liszt 1 ek. olaj fél cs. sütõpor krémhez: 5 dl tej 2 cs. csokoládé puding 20 dkg cukor 3 tojás sárgája 25 dkg margarin

  • Újhagyma szárából készült krémleves

    Hozzávalók:

    - nagy csokor újhagyma zöld szára
    - 1 nagy krumpli
    - 1 petrezselyemgyökér
    - 1 fokhagyma
    - 1 púpos evőkanál tejföl
    - só

  • Vinaigrette mártás

    Hozzávalók: 80 ml olivaolaj (extraszûz), 2 ek borecet, 1 tk só, 1 késhegynyi feketebors (frissen õrölt).