Hozzávalók: 40 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 6 evõkanál tej, 3 tojás, pici rum, 1 kiskanál õrölt fahéj, fél kiskanál gyömbérpor, 1-1 kiskanál szerecsendió és szegfûszeg, 1 cs. sütõpor, 50 dkg liszt, 15 dkg dióbél, 15 dkg szárított gyümölcs. A tálaláshoz: 2,5 dl tejszín, 1 cs. habfix, 2 evõkanál tojáslikõr. Díszítés: 3 evõkanál porcukor, kevés forró víz.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A mézet a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tejjel fölmelegítjük. Utána jól kihûtjük. A tojásokkal egyenként kikeverjük, majd a rumot, a fûszereket és a sütõporral összekevert lisztet is hozzáadjuk. A diót és a szárított gyümölcsöt kis darabokra vágjuk, és a tésztába keverjük Egy 26 cm átmérõjû, lyukas közepû tortaformát kizsírozunk, lisztezünk és a masszával megtöltjük. Elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük, majd a formából kiborítjuk. Dióbéllel és cukormázzal díszítjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!