2024.03.29. - Auguszta

Töltött almaszeletek

Hozzávalók: 60 dkg alma, 10 dkg cukor, 10 dkg darált dióbél, 14 dkg liszt, 2 dl tej, 2 tojás, 1 dl fehérbor, reszelt citromhéj, olaj a sütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejet 8 dkg cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a 2 dkg liszttel elkevert 10 dkg darált diót és a citromhéjat. Kevergetés mellett felforraljuk, majd hagyjuk kihûlni. A meghámozott és magházától megtisztított almákat felszeleteljük, és úgy, mint a linzertésztát megtöltjük a kihûlt keverékkel, összeillesztjük. A maradék 12 dkg liszttel a 2 tojássárgáját, az 1 dl fehérbort, csipetnyi sót habverõvel simára keverjük, majd hozzáadjuk a két tojásfehérjébõl 2 dkg cukorral felvert kemény habot. Ebbe a masszába mártva a töltött almaszeleteket, bõséges forró olajban szép pirosra sütjük. Vaníliás cukorral meghintve, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!