2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Zöldséges spagetti fetával

Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 2 piros paprika, 20 dkg kiszemû paradicsom, 1 hagyma, 10 dkg feta sajt, só, frissen õrölt bors, 1 pohár száraz fehérbor, 2 teáskanál ételízesítõ, 2 evõkanál vaj, 5 dkg fekete olajbogyó, bazsalikomlevelek a díszítéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A spagettit forrásban lévõ sós vízbe tesszük, kevés olajat csorgatunk hozzá, jól összekeverjük, hogy a szálak ne ragadjanak össze, és puhára vagy roppanósan puhára fõzzük. Leszûrjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A paradicsomokat félbevágjuk, a hagymát felszeleteljük, a paprikákat felvágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk.

A hagymát és a paprikát forró vajon megpirítjuk, megszórjuk ételízesítõvel, meglocsoljuk fehérborral, megsózzuk, megborsozzuk, és körülbelül 8-10 percig kislángon fõzzük. Végül a paradicsomokat is hozzáadjuk, és átforrósítjuk. A feta sajtot durvára daraboljuk. A spagettit hozzátesszük a zöldségekhez, jól összekeverjük, és átmelegítjük. Tányérokra osztjuk, rászórjuk a feta sajtot és az olajbogyókat, és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!