rss
  • Zöldséges spagetti fetával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 2 piros paprika, 20 dkg kiszemû paradicsom, 1 hagyma, 10 dkg feta sajt, só, frissen õrölt bors, 1 pohár száraz fehérbor, 2 teáskanál ételízesítõ, 2 evõkanál vaj, 5 dkg fekete olajbogyó, bazsalikomlevelek a díszítéshez.

    loading...

    A spagettit forrásban lévõ sós vízbe tesszük, kevés olajat csorgatunk hozzá, jól összekeverjük, hogy a szálak ne ragadjanak össze, és puhára vagy roppanósan puhára fõzzük. Leszûrjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A paradicsomokat félbevágjuk, a hagymát felszeleteljük, a paprikákat felvágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk.

    A hagymát és a paprikát forró vajon megpirítjuk, megszórjuk ételízesítõvel, meglocsoljuk fehérborral, megsózzuk, megborsozzuk, és körülbelül 8-10 percig kislángon fõzzük. Végül a paradicsomokat is hozzáadjuk, és átforrósítjuk. A feta sajtot durvára daraboljuk. A spagettit hozzátesszük a zöldségekhez, jól összekeverjük, és átmelegítjük. Tányérokra osztjuk, rászórjuk a feta sajtot és az olajbogyókat, és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Madártej

    Hozzávalók:

    1,5 liter tej
    15 dkg cukor
    4 tojás
    1 evõkanál liszt
    1 zacskó vaníliás cukor
    csipetnyi só.

  • Vadleves

    Hozzávalók: 1400 g vadhús (csontos), 200 g sárgarépa, fehérgyökér, zeller, 200 g vaj, 80 g vöröshagyma, só, szemes bors, kakukkfû, 5 dl vörösbor, 800 g burgonya.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 800 g burgonya, 2,5 dl tej, 60 g vaj, 1 kávéskanál porcukor, 2 csipet só, 150 g átszitált liszt, 4 tojás, só és bors, 1 csipetnyi õrölt szerecsendió, 2 l napraforgóolaj.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Angol aszaltszilvás felfújt

    Hozzávalók 10 személyre: 20 dkg liszt, 7 dkg cukor, fél liter tej, 3 db tojás, csipet só, 20 dkg aszalt szilva, fél dl rum, 5 dkg vaj, csipet fahéj.

  • Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

    Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez;

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Sajtos pogi

    Sajtos pogiAz élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek. Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Hideg sütőben téve, közepes lángon süssük aranysárgára. Körülbelül negyven darab lesz belőle!

  • Almás-gesztenyés csirkemell baconnel

    Elkészítés:
    A sütõt elõmelegítem 200 fokra. A csirkemelleket megmosom, lecsepegtetem, majd sózom, borsozom. Egy nagy jénai tálat kikenek vastagon vajjal, ebbe beleteszem a csirkét, és betolom a sütõbe 20 percre. Az almákat kicsumázom és nagyobb darabokra vágom, a héját rajta hagyom. A csirkét kiveszem a sütõbõl, és kiemelem a jénaiból. A sütõt lejjebb tekerem 180 fokra. A lilahagymát felkarikázom, darabjaira szedem, a jénai aljába szórom. Erre jönnek az almadarabok és a gesztenye. Visszafektetem a csirkéket, megszórom fûszervaj darabkákkal, majd a szalonnával betakargatom. Én több fûszert már nem teszek rá, de lehet esetleg még egy kis zsályával vagy rozmaringgal megszórni. A sütõben még 25-30 percig sütöm. Krumplipürével tálalom.

  • Papagáj süti

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 35 dkg porcukor
    - 4 db tojás
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg liszt
    - csipet só
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl tejföl
    - 1 csomag csokoládés pudingpor
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 1 csomag puncs ízû pudingpor
    - margarin és liszt a forma kikenéséhez

    A mázhoz:

    - 10 dkg tortabevonó csokoládé
    - 1 evõkanál étolaj

    A díszítéshez:

    - színes dekor cukor

  • Bográcsos lencse füstölt oldalassal, bográcsban

    Hozzávalók: 1 kg lencse, 80 dkg füstölt oldalas, 2 dl tejföl, 1 dl mustár, 20 dkg kacsazsír, 5 dkg cukor, 2 cl tárkonyecet, 4-5 db babérlevél, 1 paprika, 1 paradicsom, bors, 2 dkg liszt, 2 dkg pirospaprika, 1 csomó zellerzöld, 1 csomó petrezselyem, 50 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, õrölt kömény, só, tárkonylevél, Delikát ételízesítõ.

  • Mogyorós aprósütemény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.

  • Szója brassói

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, Vegeta.

  • Rakott kel

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 közepes kelkáposzta, 1/2 kg darált hús, 2 db nagyobb vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 db tojás, ételízesítõ, bors, petrezselyem, kakukkfû, zsálya.

  • Meggyes márvány

    Hozzávalók:

    1 pohár tejföl, 1 tejfölös pohár étolaj, 2,5 tejfölös pohár cukor /50 dkg/, 4 tejfölös pohár liszt /60 dkg/, 1/2 csomag sütõpor, 6 egész tojás, 2 evõkanál kakaó, 20 dkg magozott meggy, porcukor a hintéshez

  • Császár morzsóka

    7 deka vajat habosra keverünk s egyenkint adunk hozzá öt tojássárgáját, azután 5 kanál cukrot, 3 deci tejet és öt kanál lisztet.

  • Metélõhagymás kukorica krémleves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg Bonduelle Gold kukorica, 4 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor metélõhagyma, szerecsendió, õrölt fehérbors, só.

  • Húsos rakott zöldbab

    Húsos rakott zöldbabA zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. Egy teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, körülbelül tíz percig tovább pirítjuk. A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk. Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.

  • Káposztás palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab palacsinta, 1 kg fejes káposzta, só, 5 dkg zsír, 2 dkg cukor, bors.

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

loading...