2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gyümölcsös szárnyassaláta

Hozzávalók: 40 dkg fõtt szárnyas hús, 2 kivi, 20 dkg meggy, 1 rózsaszín húsú grépfrút; a pácléhez: 1 narancs leve, 1 citrom leve, 7 evõkanál tejföl, 3 teáskanál rum, csipet frissen õrölt fekete bors, 1 mentalevél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fõtt szárnyas húst vékony darabokra szedjük. A gyümölcsöket meghámozzuk, a meggyet megmossuk, kimagozzuk. A kivit karikákra vágjuk. A grépfrút hámozásánál a fehér héjat is eltávolítjuk. A gyümölcshúst kockákra vágjuk, a kicsurgó levét egy tálban felfogjuk. Az összes hozzávalót üvegtálba rakjuk, jól összekeverjük.

A páclé elkészítéséhez egybeöntjük a citrom és a narancs levét, beletesszük a cukrot, és megvárjuk, amíg kevergetve feloldódik benne. Hozzáadjuk a tejfölt, a rumot, a gyümölcsök felfogott levét. Meghintjük frissen õrölt fekete borssal, és nagyon finomra vágott mentalevéllel. Az így elkészített páclevet a gyümölcsös szárnyas húsra öntjük. Jól összekeverjük, és a tetejét néhány mentalevéllel díszítjük. Sokmagos kenyérrel, friss baguette-tel fogyasztjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!