2024.04.19. - Emma

Póréhagymás borjúmáj zöldségcsíkokkal

Hozzávalók: 40 dkg borjúmáj, 1 sárgarépa, 1 burgonya, 1 karalábé, 1 sárga kaliforniai paprika, 1 piros kaliforniai paprika, fél zellergumó, fél szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 2,5 dl szójaszósz, szezámolaj a sütéshez, tengeri só, 2 retek a díszítéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, majd egészen vékony kis szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, magházát kivágjuk, és a többi hozzávalóval együtt vékony csíkokra metéljük. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a gombát vékony szeletekre aprózzuk. Wokban felforrósítjuk a szezámolajat, beletesszük a májat, és rövid idõ alatt megpirítjuk.

A maradék zsiradékban megforgatjuk a zöldségeket, amíg ropogósra nem sülnek. Puhulási sorrendben elõször a gombát, majd a paprikát, és utána a többi zöldségfélét. A sülõ zöldségeket megsózzuk, szójaszósszal meglocsoljuk, és jól összerázzuk. A májat elõmelegített tányérra tesszük, sült zöldségekkel beborítjuk, retek karikákkal díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!