2024.04.19. - Emma

Kókuszos hókifli

Hozzávalók: 80 darabhoz: 10 dkg kókuszreszelék, 30 dkg süteményliszt, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hogy levegõsebb legyen, mert így könnyebben tudunk vele dolgozni. Rászórjuk a kókuszreszeléket, hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, a sót, a tojássárgákat, és rámorzsoljuk a hideg vajat. Az összetevõkbõl 10 perc alatt omlós tésztát gyúrunk. A jól kidolgozott tésztából cipót formálunk, és alufóliába burkoljuk. Hûtõszekrényben, vagy hideg helyen két órán keresztül pihentetjük. A sütõt 190º C-ra melegítjük.

A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, majd 5 centis darabokra vágjuk, és kifliket formálunk belõlük. Ne hajlítsuk nagyon oválisra, mert az omlós tésztából készült kifli így könnyebben eltörhet. A kifliket sütõpapírra helyezve, elõmelegített sütõben néhány perc alatt aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, nehogy leégjen az alja, mert élvezhetetlenné válik. Amikor szépen megsült, azonmód, friss melegében vaníliás cukorral elkevert porcukorba meghempergetjük. Tálra tesszük, és megvárjuk, amíg kihûl. Dobozba téve, papírrétegek között sokáig eláll. Isteni vaníliás illata sokáig megmarad.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!