rss
  • Kulináris utazás Franciaországba

  • Share on Tumblr

    Amilyen sokszínû a francia táj, ugyanolyan változatos a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán ízekig megtalálható benne szinte minden. A Francia konyha címû receptkötetben ínycsiklandó regionális ételeket találsz, amelyeket a legfinomabb gall édességek tesznek teljessé. Indulhat a kulináris utazás?

    A könyv kitûnõ ajándék minden alkalomra. A karácsonyfa alá is jó, ha kerül olvasnivaló. A léleküdítõ irodalmat pedig remekül kiegészítik az igényes, szép kiállítású, praktikus szakácskönyvek.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csokis gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 1 kivi, 1 banán, 1 alma, 75 ml natúr joghurt, ásványvíz, kevés reszelt csoki.

  • Húsgombócos pörkölt

    Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evõkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna.

  • Juhtúrós rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, só, csipet õrölt bors, 1 teáskanál vaj.

  • Meggybefõtt

    Hozzávalók: meggy, 720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor, 2,5 dl víz, késhegynyi szalicil.

  • Aranyleves

    A feldarabolt tyúkot hideg vízben fõni tesszük, ha forr, a szürkés habot leszedjük, majd a megtisztított zöldséget, fûszert hozzáadjuk. Lassú tûzön 2-3 órán át fõzzük, majd cérnametélttel vagy maceszgombóccal tálaljuk.

  • Tortellinisaláta

    Hozzávalók: 40 dkg tarka tortellini, 1 közepes uborka, 30 dkg húsos paradicsom, 2 csomó zöldhagyma, 4 szelet fõtt sonka, 2 ek ecet, 1 ek majonéz, fél pohár tejföl, só, bors, saláta fûszerkeverék.

  • Almaleves habgaluskával

    Hozzávalók: 4 db alma 8 szem aszaltszilva 2-3 evõkanál cukor reszelt citromhéj, 1/2 teáskanál fahéj õrölt szegfûszeg tejföl(zsírszegény) 1-2 kanál finomliszt a habgaluskához: 2 db tojásfehérje, 1 evõkanál kristálycukor 1,5 teáskanál õrölt fahéj.

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók 8 személyre: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt; só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez

  • Fetasajtos-paradicsomos spagetti

    Hozzávalók:

    1 fej lilahagyma
    1 nagy paradicsom
    5 dkg fetasajt
    1 teáskanál kókuszolaj
    1 teáskanál olívaolaj
    1 teáskanál citromlé
    15 dkg spagetti
    2 gerezd fokhagyma
    2 csipet oregánó
    frissen õrölt bors

  • Malacsült sajtos kukoricasalátával

    Hozzávalók: 1500 g malachús bõrõs, só, majoránna, õrölt bors,1 gerezd fokhagyma, 50 g zsír, 100 g füstölt szalonna, 1 pohár sör.

  • Csirkés-cukkinis tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg penne tészta
    - 1 db csirkemell
    - 1 db cukkini
    - 15 dkg csiperke gomba
    - 1 db kaliforniai paprika piros
    - 20 dkg reszelt trappista sajt
    - 3 dl főzőtejszín
    - 2 db fokhagymagerezd
    - só
    - szárnyas fűszerkeverék
    - 1-2 evőkanál olaj
    - bors

  • Mandulás tekercs

    Hozzávalók:

    - 1-2 evõkanál mandulaaroma
    - 2 evõkanál kakaópor
    - 1-2 evõkanálnyi rumaroma
    - 10-12 evõkanál forró tej, vagy kávé
    - 20 dkg cukor
    - 1 vaníliás cukor
    - 20 dkg margarin
    - 10-15 dkg darált mandula
    - 50 dkg darált keksz

  • Karfiolos makaróni vagy brokkoli

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 50 dkg makaróni, 3 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt edámi sajt, só, késhegyni reszelt szerecsendió.

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 2 csomag sütõpor (24 g), 1 teáskanál só, 1 evõkanál kristálycukor, 6 dl zsíros tej, 2 db tojás, 10 dkg olvasztott vaj.

  • Tésztás csirke

    Hozzávalók

    1 csirke, kávéskanálnyi egész fekete bors, só, 2 babérlevél, 1 db húsleveskocka, 2 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 doboz mélyhûtött leveles tészta. A mártáshoz: 1 fej hagyma, 15 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 1,5 dl csirkehúsleves, kevés vaj, 10 dkg sonka, kávéskanálnyi mustár, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 tojássárgája

  • Hamis hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi õrölt bors, 1 evõkanál só, 1 pohár tejföl, késhegynyi pirospaprika, a sütéshez: olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Tejfölös Marhahús (knédlihez)

    A kockára vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd 8-10 szelet sovány marhahúst, melyet elõtte megsózunk, borsozunk és simalisztben forgatunk.

  • Gombás bélszínszelet

    Hozzávalók: 4 szelet bélszín, 1 fej hagyma, 2,5 dl fehérbor, 3 tojássárgája, 1 ek. vaj, fél citrom leve, só, bors, 25 dkg gomba, liszt, vaj, 0,5 l erõleves, fél pohár bor.

  • Aranysárga tyúkleves

    Hozzávalók: 1 egész tyúk, 30 dkg marhafartõ, 1 borjúláb, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 dkg vaj, 7-8 dkg rizs, só, bors.

  • Hétköznapi lakomák

    Iván Gizella könyvének érdeme, hogy étel-összeállításaiban fõszerephez jut a hagyományokat tisztelõ, egészséges és tudatos táplálkozás. Teljesen igaza van, amikor kijelenti, hogy a fõzés nemcsak tudomány, hanem fantázia, kreativitás, türelem és szeretet, elsõsorban családszeretet kérdése is.