rss
  • Adventre: marcipánszívek

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg marcipánmassza, 10 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 3 teáskanál sárgabarack lekvár, 4 ostyalap (12 x 20 cm-es), a díszítéshez 4 kis kép, hurkapálcika.

    A marcipánt a porcukorral, a tojásfehérjével és egy teáskanál lekvárral simára keverjük, majd csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a masszával mindegyik ostyalapra nagy szívet rajzolunk. Az ostyákat tepsire fektetjük. Elõmelegített sütõben a legalsó rácsra toljuk, és 200 fokon kb. 5 percig aranysárgára sütjük. Az ostya széleit óvatosan levágjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rumos sombefõtt

    Hozzávalók: 1 kiló dércsípte som, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum.

  • Szárazbab leves

    Böjti levesnek nagyon alkalmas. Veszünk egy negyed liter jófajta fehérbabot, sósvízben puhára megfõzzük, Egy merõkanálnyit az egész szemekbõl félreteszünk, a többit a levével együtt megpasszírozzuk.

  • Dorozsmai molnárponty

    Hozzávalók: 1,6 kg pontyfilé, 3 dl olaj, 40 dkg hagyma, 2 dkg fûszerpaprika, 20 dkg paradicsom, 40 dkg zöldpaprika, 4 dkg só, 3 pohár tejföl, 10 dkg liszt, fél kg szalagtészta, 4 dl hallé.

  • Yogurt tatlisi - török édesség

    Hozzávalók: 5 dl joghurt, fél kg liszt, 1 kg cukor, 1 tk sütõpor, 4 tojás.

  • Házi készítésû croissant

    Hozzávalók:

    - 70 dkg liszt
    - 1 kis doboz joghurt vagy kefír
    - 2 dl tej
    - 1 kk só
    - 4-5 ek cukor
    - 2 tojás
    - 5 dkg élesztõ
    - 25 dkg hideg margarin
    - 1 tojás

  • Darálthúsos zöldséges tészta

    Darálthúsos zöldséges tésztaA hagymát finomra vágjuk, a felmelegített zsírban megfonnyasztjuk, a megtisztított zöldséget apróra vágjuk és a darálthússal együtt beletesszük a megfonnyasztott hagyma mellé, megsózzuk és átpirítjuk, kevés vizet adunk hozzá és megpároljuk. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, kevés olajon átforgatjuk és a készre párolt zöldséges hússal és a tejföllel összekeverjük, borssal és egy kis ételízesítővel fűszerezzük. Mély jénaiba, vagy tepsibe tesszük és előmelegített sütőben pirosra sütjük a tetejét. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

  • Házi mogyorókrém

    Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 1 deci tej, 2 kanál feketekávé, 1 lap zselatin, 3 szem édesítõ, 1 deci tejszínhab.

  • Hókifli (Porhanyós kifli)

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 dl tejföl, 2 dkg élesztõ, kevés tej, csipet só.

  • Házi csokis keksz

    Házi csokis kekszMelegítsük elő a sütőt 140-150 Celsius fokosra. A cukrot kavarjuk el a vajjal, a vaníliával, a tojásokkal, majd evőkanalanként adagolva vegyítssük el benne a liszttel elkevert sót, sütőport és szódabikarbónát. Keverjük az egész masszát simára a vízzel, végül szórjuk a tésztába a csokidarabocskákat is. A kemény tésztából formázzunk egy evőkanál segítségével kerek kekszeket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Helyezzük a tepsit az előmelegített sütőbe kb. 15 percre. A sütemény akkor készült el, ha sárgásbarna színt kap. Reggelire illetve napközbeni nassolni valónak is kiváló.

  • Töltött sonka

    Hozzávalók:

    - 24 szelet sonka
    - 1 kg franciasaláta alap
    - 3 db savanyú uborka
    - 10 db tojás
    - 1 flakon majonéz
    - 1 nagy doboz tejföl
    - 1 ek mustár
    - bors
    - pici porcukor
    - fél húsleves-kocka
    - 1,5 dl víz
    - 25 g étkezési zselatin

  • Krumplis zsemlegombóc paprikaszósszal

    Hozzávalók: 4 szikkadt zsemle, 4 héjában fõtt krumpli, 2 tojás, 2 tojássárgája, 1 csokor snidling, 2 evõkanál liszt, só, frissen õrölt fekete bors, tej szükség szerint; a szószhoz: 1 hagyma, 1 piros húsú paprika, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál tejföl, fél csokor kakukkfû, fél evõkanál édes-nemes paprika, 6 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, marhahúsleves (kockából).

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.

  • Calzone tészta

    Hozzávalók: 1 csipet cukor, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt (finom), 1 csipet só, 5 evõkanál olívaolaj, 7 dkg sonka, 4 db paradicsom, 15 dkg sajt (mozzarella), 1 csokor kakukkfû, 3 db tojás, 20 dkg ricotta, 4 dkg sajt (parmezán), 1 csipet só, 3 evõkanál tej, 1 csipet bors (õrölt).

  • Angol sertésborda

    Keverjünk össze egy mokkáskanál sót fele annyi törött borssal, csipet curryvel, meg egy gerezd szétnyomott fokhagymával, és dörzsöljünk be vele 8 szelet kicsontozott, vékonyra vert sertésbordát. Néhány órára tegyük hûtõszekrénybe.

  • Rizses pulykahús

    Hozzávalók: 1 bögre rizs, 3/4 kg pulykamell, 2 szál répa, 2 paradicsom, 1 kis konzerv zöldborsó, 1 kis konzerv kukorica, 1 kis konzerv gomba, só, bors, petrezselyem.

  • Tejszínes epertorta

    Tejszínes epertortaA piskóta elkészítése: A sütőt előmelegítjük 165 fokra. A tortakarika alját kibéleltjük szilikonos sütőpapírral. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd átszitáljuk. Kimérjük a porcukrot, két külön tálkába: az egyikbe 12, a másikba 6 dkg-ot. A tojásokat alaposan megmossuk, majd kettéválasztjuk őket egy-egy mély tálba. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a 12 dkg porcukrot, majd gépi habverővel habosra kavarjuk. (Kb. 5 perc.) A tojásfehérjét gépi habverővel elkezdjük habbá verni, majd mikor már majdnem kész lett, hozzáadjuk a 6 dkg porcukrot, és kemény habbá verjük.

  • Diós zabfánk recept

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    15 dkg zabpehely, 5 tojás, 10 dkg margarin, 1 mokkáskanál só,
    A töltelékhez:
    20 dkg szilvalekvár, 10 dkg finomra darált dióbél, csipetnyi só;

  • Rakott káposzta üvegben

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 80 dkg sertéslapocka, 30 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, kevés pirospaprika, 15 dkg füstölt kolbász.

  • Száz magyar ételcsoda. Hagyományos ízek a pannon világból

    Hagyományos ételeink - legyen szó halászlérõl, töltött paprikáról vagy különféle ízesítésû rétesekrõl - páratlan elismerésnek örvendenek határainkon innen és túl.

    De hogyan is kell elkészíteni kedvenc ételeinket úgy, hogy ízük igazán eredeti legyen?

    Liptai Zoltán mesterszakács receptjei ehhez nyújtanak segítséget. A Száz magyar ételcsoda több mint egy szakácskönyv: hamisítatlan gasztronómiai kalandozás, hiszen a jól ismert alföldi és dunántúli ízvilág mellett megismertet Erdély, Kárpátalja, Felvidék és a délvidék legfinomabb fogásaival.

  • Kenõmájassal töltött tojás

    Hozzávalók: 4-6 fõtt tojás, 15 dkg kenõmájas, 5 dkg margarin, só, bors, mustár, majonéz, szerecsendió.