rss
  • Adventre: marcipánszívek

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg marcipánmassza, 10 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 3 teáskanál sárgabarack lekvár, 4 ostyalap (12 x 20 cm-es), a díszítéshez 4 kis kép, hurkapálcika.

    A marcipánt a porcukorral, a tojásfehérjével és egy teáskanál lekvárral simára keverjük, majd csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a masszával mindegyik ostyalapra nagy szívet rajzolunk. Az ostyákat tepsire fektetjük. Elõmelegített sütõben a legalsó rácsra toljuk, és 200 fokon kb. 5 percig aranysárgára sütjük. Az ostya széleit óvatosan levágjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mexikói lasagne

    Hozzávalók: 2 teáskanál olívaolaj, 1 és fél csésze felkockázott vöröshagyma, 3 csésze felkockázott cukkini, kanálhegynyi kömény, 2 csésze felkockázott paradicsom, 2 csésze feketebab megmosva, 1 és fél csésze kukoricaszem, 1 és fél csésze enchilada szósz, fél csésze friss, aprított koriander, 5 lasagne lap, 1 csésze sajt, olaj, tejföl (a tálaláshoz).

  • Olasz spagettileves

    A megtisztított és felaprított burgonyát, hagymát és sárgarépát olajon megpároljuk, majd kb. 1 1 l vízzel felengedjük és az ízesítõkkel együtt fõzzük. Amikor félig elkészült (kb. 10 perc), belekeverjük a lehámozott, felszeletelt paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát és spagettit. Puhára fõzzük, így egy majdnem sûrû, fõzelékhez hasonló ételt kapunk. Tetszés szerint hígítható. Tálaláskor bõven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.

  • Appel Jack Daisy

    Hozzávalók: 5 cl Calvados, 3 cl citromlé, 1/2 kávéskanálnyi porcukor, 1 öntet grenadine, citromhéjspirál, narancshéjspirál, szódavíz.

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.

  • Szardellamártás recept

    Hozzávalók:
    1/2 liter halvelouté mártás, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 db szardellafilé, kevés pirospaprika, 1,5 dl fehérbor.

  • Tojáskrém sajtosan

    Tojáskrém sajtosanFőzzünk keményre két darab tojást. Reszeljünk le 10 dkg márványsajtot (rokfortsajt vagy más néven kéksajt) s azt keverjük össze a tojások sárgájával, 8 dkg vajjal vagy margarinnal, 1 dl tejföllel, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, egy-egy mokkáskanálnyi curryvel(el is maradhat, ha valaki nem szereti), őrölt borssal, valamint kevés mustárral és sóval. Ha kész reszeljük a tetejére a kemény tojások fehérjét. Majd mikor kész a krém ízlés szerint friss kenyérre vagy pirítósra is rakhatjuk.

  • Jamie Oliver: Jamie természetesen

    „Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorítva hallgatom, hogyan nõnek a növények körülöttem.

    Ha ezt bûnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd el a kulcsot! És mondok még valamit: soha ilyen jókat nem fõztem, mint az idén. Káprázatos ötleteim támadtak az új receptek megalkotásában: ihletet merítettem mindenbõl, ami az utóbbi évben megtermett a kertemben.

  • Parasztos báránysültek nyárson

    Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.

  • Sült zöldségek

    Sült zöldségekA paradicsomokat megmossuk, tetejüket keresztben bevágjuk. A megmosott és letörölgetett paprikákat csumájukal és ereikkel együtt felnégyeljük. A cukkinit háromcentis darabkákra szeleteljük. A padlizsán szárát leszedjük, és ujjnyi vastagra karikázzuk. Az ily módon előkészített zöldségeket sorban, egymás után, fajtánként megsütjük oly módon, hogy ujjnyi magasan olajat öntünk egy serpenyőbe és felforrósítjuk. Néhány percnyi sütés mindkét oldalán, máris készen van. Szűrőkanálban lecsöpögtetjük a felesleges olajat, és megsózva rakjuk meleg tálra.

  • Almás rolád

    Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 4 evõkanál forró víz, 1 csomag sütõpor, 3 dkg kakaópor. A töltelékhez: 80 dkg alma, 1 tojásfehérje, 15 dkg cukor, fél citrom, 5 dkg dió vagy mandula.

  • Brokkolis rakott tészta

    Brokkolis rakott tésztaA penne tésztát kifőzzük. Közben megfőzzük ételízesítős vízben a brokkolit. Kevés olajon elkezdjük megpirítani a gombát, majd hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk és jó alaposan megszórjuk fokhagymagranulátummal vagy összepürésített fokhagymával. Hozzáöntjük a kifőtt pennetésztát és összesütjük. Folyamatosan kell kevergetni, hogy ne égjen oda a tészta. Amikor már megpirultak, akkor megszórjuk mandulával és még sütjük 5 percig. Reszelt sajttal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető étel és igen ízletes, a brokkoli pedig tele van vitaminnal.

  • Kocsonyázott majonézes burgonya

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 dl kefir, 1 dl majonéz, 1 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor snidling vagy zöldhagyma szár, 1/2 dl fehérbor, 2 evõkanál zselatin, só és õrölt bors, ízlés szerint, 2 evõkanál ecet, 1 evõkanál cukor.

  • Waldorf saláta

    Hozzávalók: 10 dkg dió, zeller, sárgarépa, citromlé, 1 vöröshagyma, 300 g joghurt, 150 g majonéz, 2 savanykás alma, 2 ek. citromlé, só, bors.

  • Céklaleves

    Hozzávalók: 20 dkg cékla, 1 liter viz, 2 erõleveskocka, 2-3 evõkanál tejföl, liszt, ecet vagy citomlé.

  • Tojásos sült rizs

    Hozzávalók: 2 ek olaj,1 csokor újhagyma, 10 dkg zöldborsó, 50 dkg fõtt thai illatos rizs, 2 nagy tojás, felverve, 2 ek szójaszósz, 2 tk szezámolaj, zöldcitrom gerezdek.

  • Francia almatorta

    Hozzávalók: 200gramm liszt, 100gramm vaj, 3 evõkanál kristálycukor, vanílliáscukor, só, alma.

  • Krumplis pogácsa

    Hozzávalók:

    60 dkg liszt, 30 dkg fõtt, áttört krumpli, 2+1 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 3 dl tej, 15 dkg baromfizsír, só tapasztalat szerint, 1 dl száraz fehér bor

  • Alma mártás

    Hozzávalók: 1/2 kg alma, citromlé, 2 dl víz, 2 dkg liszt, 1,5 dl. tejföl, só, cukor.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint.

  • Baconszalonnával burkolt szûzérmék rozmaringos camembertmártással és sáfrányos rizzsel

    Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg szûzérme, 15 dkg baconszalonna, só, õrölt gyömbér, durvára õrölt Kotányi bors fûszerkeverék, olaj.