2024.04.19. - Emma

Kókuszos panna cotta

Hozzávalók: 3 dl tejszín, 4 evõkanál porcukor, 2 teáskanál zselatin, 2 dl natúr joghurt, 2 teáskanál kókuszaroma vagy 4 evõkanál kókuszreszelék, 4 dkg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zselatint belekeverjük 3 evõkanál vízbe, 5 percig állni hagyjuk, majd addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. A tejszínt közepes lángon felmelegítjük, feloldunk benne 2 evõkanál cukrot, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Levesszük a tûzrõl, belekeverjük a zselatint, és langyosra hûtjük. Közben néha megkeverjük, hogy ne bõrösödjön. Hozzáöntjük a joghurtot és a kókuszaromát. A masszát nejlon fóliával bélelt tálkákba öntjük, és hideg helyre rakjuk. Ha kihûltek, mélyhûtõben lefagyasztjuk. Ha kellõen lehûlt, tányérokra borítjuk, a fóliát lehúzzuk, megszórjuk kókuszreszelékkel, és tetszés szerint idénygyümölccsel vagy felengedett mélyhûtött gyümölccsel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!