2024.03.19. - József, Bánk

Milánói makaróni egyszerûen

Tegyük fel a tésztát fõni, közben készítsül el a szósz. Elõször daráljuk le a párizsit, ezt célszerû húsdarálóval.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
500 g makaróni tészta
3 kicsi konzerv sûritett paradicsom
20 dkg párizsi
1 pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoranna

Majd öntsük a sûrített paradicsomokat egy lábosba és hozzá kevés viztet úgy, hogy közben a konzerves dobozokat kiöblítjük. Kezdjük el melegíteni és lassan keverjük hozzá a darált párizsit és a sót. Mikor már forrni kezd tegyük hozzá a tejfölt, az örölt majorannát és a cukrot ízlés szerint. Pár percig hagyjuk a tûzön, majd takarjuk le fedõvel és várjunk kb. 10 percet. A lecsúrgatott tésztával összekeverjük és reszelt sajttal tálaljuk.

A receptet Solymosi Mária küldte.

Jó étvágyat kívánunk!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!