rss
  • Sült hús zöldségkarikákkal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj (csontozott), 1,5 kg burgonya, 3-4 db paprika, 3-4 db paradicsom, 2 db vöröshagyma, 4-5 db gombafej, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, delikát, petrezselyemzöld, kevés zsiradék.

    A burgonyát megfõzzük, felkarikázzuk, kizsírozott edénybe rakjuk, sóval, borssal, ételízesítõvel összekeverjük. A felszeletelt sertéshúst kiverjük, megfûszerezzük, és elõsütjük, majd a burgonya tetejére rakjuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és apróra vágott vagy szeletelt fokhagymával. Ezután a gombát, a paradicsomot, a vöröshagymát és a paprikát felkarikázzuk, majd a hús tetejére rakjuk rétegenként. A sertéshúst lehet helyettesíteni csirkehússal is.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült pulykacomb marssalával

    Hozzávalók: 2 db 75 dkg-os pulykacomb, 1 dl marsala (vörös likõrbor,) 1 dkg szarvasgomba, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál kukoricaliszt, 1 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Almás vöröskáposzta

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 ek ecet, cukor, só, bors.

  • Paradicsomturmix

    2 dl forralt és lehûtött vízhez 1 nagyobb vagy 2 kisebb meghámozott, kimagozott és szitán áttört paradicsomot és 1 kávéskanál cukrot keverünk.

  • Zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 1 1/2 kg zöldborsó, vagy egy csomag mirelit borsó, 2 evõkanál olaj, 2-3 evõkanál cukor, 1 evõkanál só, 1-2 evõkanál liszt.

  • Knédli

    Hozzávalók: 3 szikkadt zsemle vagy kifli, 30 dkg liszt, tej, 1 dkg élesztõ, 2 evõkanál olaj, 2 tojás, só.

  • Csirkés-cukkinis tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg penne tészta
    - 1 db csirkemell
    - 1 db cukkini
    - 15 dkg csiperke gomba
    - 1 db kaliforniai paprika piros
    - 20 dkg reszelt trappista sajt
    - 3 dl főzőtejszín
    - 2 db fokhagymagerezd
    - só
    - szárnyas fűszerkeverék
    - 1-2 evőkanál olaj
    - bors

  • Fejeskáposzta saláta ananásszal

    Hozzávalók: 500 g fejes káposzta, 200 g ananász, salátaöntet.

  • Cseresznyés muffin

    Cseresznyés muffinA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a fél dl vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csokidarát. Közben a fehérjét kemény habbá verjük és az előbb elkészített tojássárgás masszához óvatosan hozzáadjuk. A szilikon muffin formát kicsit megkenjük olajjal és kb. egy evőkanálnyi tésztát teszünk bele. Muffinonként 3-4 cseresznyét feldarabolunk és belenyomkodjuk a muffinba. Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.

  • Póréhagymás borjúmáj zöldségcsíkokkal

    Hozzávalók: 40 dkg borjúmáj, 1 sárgarépa, 1 burgonya, 1 karalábé, 1 sárga kaliforniai paprika, 1 piros kaliforniai paprika, fél zellergumó, fél szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 2,5 dl szójaszósz, szezámolaj a sütéshez, tengeri só, 2 retek a díszítéshez.

  • Tavaszi burgonyagombóc-leves

    A gombóchoz a burgonyát megfõzzük, meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk.

  • Misoleves

    Hozzávalók:

    25 dkg tofu (ne használjuk a füstöltet), 2 evõkanál fehér miso, 8 dl dashi, 1 nori lap, 2-3 szál újhagyma

  • Stefánia-Omlett (édes, vagy sós)

    Hozzávalók: 3 deka vaj, 3 deka liszt, 1 és fél deci tej, ( ha édes ) 8 deka porcukor ( ha sós ), mokkakanál só és kevés citrom héja, vanília, 3 tojás sárgája, 3 tojás habja.

  • Zöldségleves pirítóssal

    Hozzávalók:

    - 1 póréhagyma
    - 2 közepes méretû sárgarépa
    - 1 burgonya
    - 2 gerezd fokhagyma
    - ½ l zöldség alaplé
    - 2 doboz konzerv hámozott paradicsom
    - 1 doboz konzerv csicseriborsó
    - 100 g edami sajt
    - kis ág friss rozmaring
    - 1 csokor petrezselyem
    - só, bors

  • Diós torta

    Hozzávalók:

    - 12,5 dkg liszt
    - 8 dkg cukor
    - 1 tojássárgája
    - 1 csipet só
    - 10 dkg hideg vaj
    - 1 tojás
    - fél dl tejszín
    - 3 evõkanál rum
    - 1 csipet fahéj
    - 10 dkg durvára vágott dió
    - liszt a kinyújtáshoz
    - vaj a formához

  • Hideg õszi zöldségleves

    Hozzávalók: Háromnegyed pohár uborkalé, vagy kvász, 1 kockázott fõtt sárgarépa, 3/4 pohár apró kockára vágott fõtt krumpli, 3/4 pohár apróra vágott sós gombakonzerv, 1,5 db friss kígyóuborka felkockázva, 1 pohár újhagymakarika, a lilahagyma apró kockára vágva, 1 ek kapor apró kockára vágva, 1 ek zellerlevél apróra vágva, 1 alma apró kockákra vágva, fél ek mustár, 2 keménytojás a díszítéshez.

  • Nagyi császármorzsája

    Hozzávalók: 30dkg búzadara, 10dkg cukor, 1/2 lit. tej, 3 db tojás, pici só, 10dkg zsír.

  • Green Widow (Zöld Özvegy)

    Elkészítése roppant egyszerû: egynegyedrész kék curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm a színhatásban.

  • Kapros tökfõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg gyalult tök
    - 1 kis fej hagyma apróra vágva
    - 1 csokor kapor apróra vágva
    - 1 kávéskanál õrölt pirospaprika
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 evõkanál ecet
    - 1 evõkanál citromlé
    - 1 húsleveskocka
    - 2 evõkanál delikát
    - 1 evõkanál só
    - õrölt bors
    - õrölt gyömbér
    - õrölt kömény
    - õrölt szerecsendió

    Habaráshoz:

    - 4 evõkanál liszt
    - 4 dl tejföl

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Tojásos melegszendvics

    Hozzávalók: 12 vékony szelet kenyér, 1 db tojás, 2 dkg margarin, 1 evõkanál finomliszt, másfél dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi õrölt szerecsendió, törött fekete bors, ízlés szerint só.