2024.04.19. - Emma

Fokhagymaleves gyarmati módra

Hozzávalók: 5 dkg fokhagyma, 8 dl húsleves (kockából is lehet), 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 2 db zsemle, fél csokor metélõhagyma, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított, szeletekre vágott foghagymát a leszûrt hûslevesbe téve kb 30 percet fõzzük. Egy másik edényben vajat hevítünk, amelyben a lisztet kissé megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, habverõvel elkeverjük, és hozzáöntjük a forrásban lévõ húsleveshez. Takaréklángon kb. 5 percig forraljuk. Tálaláskor csészékbe szedjük, tetejére pirított zsemlekockákat rakunk. Egy-egy evõkanálnyi tejszínhabbal díszítjük, amelybe finomra vágott metélõhagymát kevertünk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!