rss
  • Majonézes csirkekocsonya

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 levesben fõtt csirke, 2 dl csirkeleves, majonéz, 2 evõkanál zselatin, 2 dl tejföl.

    loading...

    A megfõtt csirkét a levesbõl kiszedjük, és jól lecsurgatjuk. A csirkét teljesen lebõrözzük, kicsontozzuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk, a tejföllel higított majonézzel összekeverjük, és a levesbe feloldott, átszûrt zselatint belekeverjük. Kivizezett õzgerincformába öntjük, és alaposan lehûtjük. Tálalás elõtt a formát egy pillanatra meleg vízbe mártjuk, így könnyen a tálra boríthatjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtgombócos leves

    Sajtgombócos levesA leves hozzávalóit egy lábasba tesszük, és elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a gombócokat. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a vajat, a lereszelt sajtot, a szódabikarbónát és a búzadarát. Jól összekeverjük, és hagyjuk kb. 10 percet pihenni, hogy a búzadara megdagadjon. Amikor már a répa megpuhult, a hagymákat kivesszük a levesből, és beletesszük a gombócokat. 5 percet főzzük, majd tálaljuk. Az alaplé, amiben feltesszük főni, lehet húslevesből megmaradt lé is, úgy még ízletesebb lesz a leves.

  • Füstölt hallal töltött tojás

    Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 20 dkg füstölt hal, 20 dkg majonéz, 1 evõkanál joghurt, néhány szál petrezselyem.

  • Kínai saláta füstölt-hússal

    Hozzávalók: 1 fej kisebb kínai kel, 20 dkg sovány füstölt hús, 15 dkg hagyma, fûszeres olajkeverék, cukor, só, bors, borecet.

  • Sonka fügével és szõlõvel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, érett füge, kék szõlõ és mentalevelek.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vízbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több cukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Mustban párolt marhahús

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, fél l must, 2 húsleveskocka, 1 sárgarépa, egy gyökér, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi frissen õrölt feketebors, 1 dl tejföl, só.

  • Sonkás tojássaláta

    Sonkás tojássalátaA tojásokat keményre főzzük. Vágjuk össze a krumplit, a sonkát, a lila hagymát, a retket és a tojásokat. Óvatosan keverjük össze, szórjuk meg a felaprított kakukkfűvel, a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg az olajjal. 1-2 órára tegyük hűtőbe. Az öntethez a majonézt keverjük össze a megmaradt fűszerekkel, és jól hűtsük le. Tálaláskor a megmosott, leszárított salátalevelekkel rakjuk körbe a tányért, majd halmozzuk rá a tojássalátát, és locsoljuk meg a majonézes öntettel. Ízlés szerint további hozzávalókkal variálható, bővíthető.

  • Édes sütõtökpüré-leves

    Hozzávalók: 2 nagyobb szelet nyers sütõtök, 1 pohár tejszín, 1 teáskanál cukor, 5 dkg füstölt sajt, csipet só;

  • Tejszínes narancstorta

    Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 kanál liszt, 6 kanál cukor, 1 csomag sütõpor.

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Amerikai szárazbableves

    Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1 fej fokhagyma, teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Pácolt báránylapocka nyárson

    Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fûszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tûzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütõbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.

  • Húsvéti csokifészek

    Hozzávalók: Crunchy Nuts, Cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Juhtúrós lasagne

    Hozzávalók: 25 dkg lasagne lap (nagyobb áruházakban kapható), 25 dkg juhtúró, 1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kk szárított, 2 szál kakukkfû vagy 1 kk szárított, 1 kk szárított oregano, 25 dkg mozzarella sajt, 10 dkg tisztított napraforgómag, 2 ek olaj, 3 ek reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 5 dl sûrített paradicso;

  • Ezersziget öntet

    Hozzávalók: 2 tojás, só, bors, 1 vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 2-3 csemege uborka, 4 evõkanál majonéz, 1 evõkanál ketchup, 3 evõkanál tejszín, chili.

  • Spanyol paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 l paradicsom ivólé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis zöldpaprika, 1 közepes nagyságú uborka, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál almaecet, 1 citrom leve, só, törött feketebors.

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Gombás tojáskrém

    Hozzávalók: 4 fõtt tojás, 10 dkg puha vaj, 5 dkg gomba, fél mk õrölt fehérbors, fél ek vágott petrezselyemzöld.

  • Zöldségleves pirítóssal

    Hozzávalók:

    - 1 póréhagyma
    - 2 közepes méretû sárgarépa
    - 1 burgonya
    - 2 gerezd fokhagyma
    - ½ l zöldség alaplé
    - 2 doboz konzerv hámozott paradicsom
    - 1 doboz konzerv csicseriborsó
    - 100 g edami sajt
    - kis ág friss rozmaring
    - 1 csokor petrezselyem
    - só, bors

  • Mexikói sertésflekken

    Hozzávalók: 3 szál újhagyma, 1 doboz konzervbab, 4 szelet tarja, sültekhez fûszerkeverék, 3 ek. olaj, 1 tasak chili con carne alap;

loading...