rss
  • Tejfölös spárgaleves snidlinggel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg friss spárga, 5 csipet só, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 dkg cukor, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, snidling ízlés szerint.

    A megmosott spárgát összedaraboljuk, és felforrósított vajon félpuhára pároljuk. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és lassú tûzön rövid ideig pirítjuk. Pirítás után engedjük fel a tejjel és a tejszínnel. Ha túl sûrûnek találjuk, adjunk hozzá egy kis vizet. Sóval, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk a tejföllel kikevert tojássárgáját, egyet forralunk rajta, majd rögtön krémesre turmixoljuk. Turmixolás után még egyszer felforraljuk. Tálaláskor apróra vágott snidlinggel díszíthetjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tartár mártás

    Készítünk jó majonaiset a következõképen: öt tojássárgája, öt kanál finom táblaolaj, öt kanál ecet (megj.: abban az idõben, nem volt ilyen erõs) s egy kevés só. Egy cserépbögre, vagy lábasban elkevertetik, egy forró vízzel félig telt lábasban a tûzhelyen folyton keverjük addig, míg sûrûsödni kezd.

  • Svájci almás

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg sütõmargarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál tej, 5 darab alma.

  • Avokádó joghurtos csírával

    Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy sárgarépa, 1/2 fej káposzta (kb. 40 dkg), 1/2 fej jégsaláta, 2 avokádó, 2 citrom leve, 1/2 dl olívaolaj, 8 evõkanál friss csíra (retek vagy szója), 4 dl joghurt.

  • Csirkepörkölt

    Hozzávalók: 1-1,5 kg-os csirke, 5 dkg zsír vagy olaj, 1-2 zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só, pirospaprika.

  • Görög paradicsommártás 1 (Saltsa tomatas)

    Hozzávalók: fél kg paradicsom, 1 dl olaj, 1 kis fej hagyma, só, bors.

  • Fûszeres sárgarizs

    Hozzávalók: 2 teáscsésze 4 hónapnál öregebb rizs, 1 ek olvasztott vaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 gerezd péppé zúzott fokhagyma, 1 mk reszelt gyömbér, 1 tk porrá zúzott kurkuma, 1 tk õrölt köménymag, 1 késhegynyi törött bors, 4 teáscsésze forró víz, 2 ek olvasztott vaj, só.

  • Kolbászos-borsós káposztaleves

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 nagy hagyma, 2 csípõs hegyes paprika, 2 liter marhahúsleves, 40 dkg káposzta, 3 sárgarépa, 2 burgonya, 20 dkg zöldborsó, 50 dkg füstölt kolbász, 2 cs. friss kakukkfû, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Habos citromos süti

    Hozzávalók: 200 g kekszmorzsa, 1 evõkanál méz, 60 g olvasztott margarin, 4 evõkanál kukoricaliszt, 250 ml forró víz, 350 g cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, 5 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 250 g porcukor.

  • Fogoly kelkáposztában

    Egy szép fej kelkáposztát gyenge sós vízben puhára fõzünk. Szitára tesszük, levét jól lecsurgatjuk.

  • Sonkás camembertsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg fõtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi õrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.

  • Bitter Mint

    Hozzávalók: 10 cl grapefruitlé 6 cl bitter lemon, 2 cl ásványvíz, 1 cl citromlé, 1 öntet borsmentaszirup.

  • Mexikói bab darált hússal

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

  • Svájci diós szelet

    Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukorral, 1 kk. sütõpor, 1/2 citrom, 7 dkg liszt, 20 dkg dió, 30 dkg reszelt sárgarépa, kevés zsír. Bármilyen krémmel, dzsemmel tölthetjük.

  • Ínyenc csicsóka

    Hozzávalók: 1 kg csicsóka gumó, 1 dl olívaolaj, tengeri só, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt füstölt sajt.

  • Grapefruit Blast

    Hozzávalók: 7 cl grapefruitlé, 7 cl narancslé, 1 cl limettlé, 1 cl citromlé.

  • Mandulás palacsinta

    Hozzávalók (6 személyre): 50g liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evokanál olaj, só, 2 evokanál szeletelt mandula;
    A töltelékhez: 3 tojás, 25g cukor, 1 evokanál liszt, 2 evokanál orölt mandula, 3/4 dl tej, 1 teáskanál mandulaeszencia;
    Az öntethez: 250g málna, 6 evokanál porcukor, 2 evokanál pirított mandula;

  • Cigánypecsenye

    Cigánypecsenye2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük. Fél bögrényi lisztet összekeverünk egy csapott evőkanál pirospaprikával. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a lisztben. Felhevített olajon a lisztbe forgatott hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Egy tepsi alját kiolajozzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megforgatjuk a karikákat a paprikás lisztben, és a kiolajozott tepsi aljába szórjuk őket.

  • Banános-mogyorós muffin

    Hozzávalók: 1 csésze liszt, 1 tk szódabikarbóna, fél tk só, 1/8 tk szerecsendió, 1 fél csésze passzírozott banán, 1 csésze cukor, fél csésze barnacukor, 1/3 csésze olaj, fél csésze tej, 1 nagy tojás, 1 csésze aprított, pirított mogyoró.

  • Lecsós csirke

    Hozzávalók: 1 db 80 dkg-1 kg-os csirke, 5 dkg füstölt szalonna, 5-6 dkg zsír, 8-10 dkg vöröshagyma, 3 db közepes zöldpaprika, 3 db közepes paradicsom, 1-2 dkg só, egy morzsa ételízesítõ, kávéskanál pirospaprika, kávéskanál cukor.

  • Bevert tojás túrómártással

    Hozzávalók: 8 db tojás, 3 cl ecet, 1 dkg só, 25 dkg túró, 5 dkg vaj, egy csomó kapor, 35 dkg vajastészta.