2024.04.24. - György

Tejfölös spárgaleves snidlinggel

Hozzávalók: 50 dkg friss spárga, 5 csipet só, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 dkg cukor, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, snidling ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott spárgát összedaraboljuk, és felforrósított vajon félpuhára pároljuk. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és lassú tûzön rövid ideig pirítjuk. Pirítás után engedjük fel a tejjel és a tejszínnel. Ha túl sûrûnek találjuk, adjunk hozzá egy kis vizet. Sóval, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk a tejföllel kikevert tojássárgáját, egyet forralunk rajta, majd rögtön krémesre turmixoljuk. Turmixolás után még egyszer felforraljuk. Tálaláskor apróra vágott snidlinggel díszíthetjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!