2024.04.25. - Márk

Oldalas vadasan

Hozzávalók: 80 dkg oldalas, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 kis kanál cukor, 1 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, só, 1 evõkanál mustár, 2 db babérlevél, néhány szem bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az oldalast megsózzuk, tepsibe fektetve félig megsütjük. Kevés zsíron a cikkekre vágott hagymát, a kockára vágott répákat megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt oldalast, és aláöntünk 4 dl vizet. Ízesítjük a többi hozzávalóval is, és puhára pároljuk. A tejfölt liszttel kikeverjük, ezzel besûrítjük az oldalas levét és néhány percig forraljuk. A vele fõtt zöldségekkel együtt tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!