Hozzávalók: 10 dkg kelbimbó, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldbab, 10 dkg húsos zöldpaprika, 40 darált sertéslapocka, 1 vöröshagyma, 2 tojás, 0,5 dl tej, 1 ek. ételízesítõ, 1 mokkáskanál törött bors, 1 ek mustár, 1 ek olaj, 1 ek liszt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az összes zöldséget megtisztítjuk, és 1 cm-es darabokra vágjuk. A darált húst összekeverjük a lereszelt vöröshagymával, a felvert tojásokkal, a tejjel, a fûszerekkel és a mustárral. Addig dagasztjuk, amíg az összes folyadékot föl nem veszi. Olajozott, lisztezett tepsibe simítjuk a húsmassza felét. Ráfektetjük, belenyomkodjuk a nyers zöldségeket, majd befedjük a maradék hússal. A tetejére borítunk egy alufólialapot és elõmelegített, forró sütõben, közepesnél kisebb lángon egy órán keresztül sütjük. Tálra borítva felszeleteljük, és tetszés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!