Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A megtisztított halat lefejtjük a gerinccsontról, feldaraboljuk, és kivajazott tepsibe rakjuk. Ráöntjük a fehérbort, meghintjük a megfelelõen elõkészített, megmosott és apróra vágott gombával, a finomra vágott hagymával, petrezselyemmel és borssal, és meg is sózzuk. Kevés vizet öntve alá befedjük egy megvajazott fehér sütõpapírral. Felforraljuk, és készre pároljuk. Ha a ponty megfõtt, ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt és még egyszer felforraljuk. Köretként vajas burgonyát vagy párolt rizst adunk hozzá.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!