rss
  • Párolt sajtos paradicsom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

    loading...

    A gerezdekre vágott paradicsomot kis serpenyõbe vagy egyéb sütõalkalmatosságba tesszük, melyet gázon vagy villanyon használhatunk. Habosra verjük a tojást, össszekeverjük a fûszerekkel, ráöntjük a paradicsomra, rá a sajtot, a tejfölt, a szeletelt szalonnát, majd lefedjük, és megpároljuk. Nagyon finom pirítóssal, de friss kenyérrel is.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lecsós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 2 nagyobb paradicsom, 3 zöldpaprika (ha lehet, különbözõ színûek), kevés zsiradék, só, felkarikázott kolbász, vagy virsli.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 10 deka héjában fõtt krumplit, 70 dkg liszt, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 1-2 csapott teáskanál só, 2 dl tej, cukor.

  • Tejben fõtt metélt

    Fél liter tejet s egy dió nagyságú vajat kis sóval felforralunk s ebbe fõzzük bele a finomra vágott metélteket, jól elkeverjük s folytonos ...

  • Fûszeres, sült sárgarépa

    A fiamnak sokkal jobban ízlik a zöldség, ha õ maga is részt vesz az elkészítésében. A fûszeres, sült répa igazán remek!

    “Öreg” répával is el lehet készíteni, de friss, ropogós sárgarépával az igazi. Nem csak én, de a fiam is imádja. Ráadásul sütés elõtt mindig az õ feladata, hogy a fûszeres olajjal megkenje a répákat.

  • Barackos tallér

    Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 25 dkg kókuszreszelék, 30 dkg porcukor, 1 citrom leve.

  • Citromos csirkemellek

    Citromos csirkemellekÉles késsel vágjuk be mindegyik csirkemellet két három helyen. Egy lapos tálban keverjük össze a mézet, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a mustárt és a feketeborsot. Mártsuk a filék mindkét oldalát a mázba. Hagyjuk pácolódni 30 percig, de még jobb, ha egy éjszakán át. Melegítsük a sütőt 220 fokra. Tegyük a burgonyát és a csirkét lapos tepsibe, és ha maradt még a pácléből, csurgassuk rá. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul és csirke megsül. Brokkolival és a tepsiben lévő pecsenyelével tálaljuk.

  • Amerikai pite

    Hozzávalók: 200 g liszt, 1dl tej,20 g élesztõ, só, 100 g finom kristálycukor, 50 g vaníliás pudingpor, 1l tej, 20 g mazsola, 20g dió,600 g alma, 100 g baracklekvár.

  • Gyümölcsöntet

    Hozzávalók: 50 dkg gyümölcs, 6-8 dkg cukor, 1/2 dl víz.

  • Banános csirke

    Hozzávalók: 50 dkg csirkehús, 15 dkg fokhagymás paprikás kolbász, 2 éretlen zöld banán, 2 lilahagyma, 15 dg mirelit kukorica, 1 hegyes-erõs paprika, 2,5dl húsleves, 1 rúd fahéj, 1 teáskanál ecet, olaj, só, 2 tyúkhúsleves kocka.

  • Burgonya pogácsa

    Hozzávalók: 1 kg sima liszt, 1 kg finomra õrölt fõtt burgonya, 1 kg vaj, 4 dkg só, 1 dl tej.

  • Tökpörkölt

    Hozzávalók: tök, kapor, vöröshagyma, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, köles, zöldhagyma.

  • Rakott karfiol

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg karfiol, 30 dkg darált sertéshús, 4 evõkanál olaj 1 nagyobb vöröshagyma, 2 dl kefir, 4 dkg lecsó, fûszerpaprika, õrölt bors, só.

  • Fûszeres muffin

    Hozzávalók:

    15 dkg csokoládé, 15 dkg szilva, 2 tojás, 10 dkg vaj (vagy margarin), 25 dkg liszt, 1 csomag, sütõpor, 1 teáskanál kardamom, 1 teáskanál szegfûbors, 1/2 mokkáskamnál fahéj, 1/2 mokkáskanál, gyömbér, 5 dkg porcukor, csokikukac, só

  • Palacsinta sajtkrémmel töltve

    Hozzávalók: 20 db sós palacsinta, 2 db ízesített tömlõs sajt (ízlés szerint), 40 dkg gomba, 4 db zsemle, 6 dl tej, 8 tojás, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, só, õrölt fehérbors, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Szilveszteri lencsesaláta

    Hozzávalók: 50 dkg lencse, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej hagyma, 4-5 szegfûszeg, 1 babérlevél, só, 2 közepes fej lilahagyma, 2 evõkanál fehér borecet, 1 kis csokor petrezselyem, 4 evõkanál salátaolaj, bors.

  • Francia tésztasaláta

    Hozzávalók: 35 dkg kagyló- vagy szarvacskatészta, 1 evõkanál olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka (kihagyható, enélkül is ízletes), 30 dkg konzerv kukorica, lecsepegtetve, 2 evõkanál tejföl.

  • Sajttal töltött csirkemell

    Sajttal töltött csirkemellA csirkemellet jó alaposan megmosni és jól lecsepegtetni. Közepét egy éles késsel felszúrni, majd beletölteni a szélesebb csíkra vágott füstölt sajtot. Hústűvel átszúrni, hogy a sajt sütésközben ne tudjon kifolyni. Ezután mindkét oldalát óvatosan megszórni sóval és őrölt borssal. Majd enyhén beolajozott tepsibe egymásmellé helyezni. Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni. Annyi idő alatt, ameddig a bacon szép pirosra sül, a hús is kellően átsül, jó szaftos marad és nem szárad ki. (Tekerhetünk rá kívülről bacont is.) Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálni hozzá.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Petrezselymes húsgombócok

    Hozzávalók:

    50 deka darálthús, 2 hagyma, 1 tojás, só, bors, 1 ek mustár, 1 db leveskocka, 2 babérlevél, 4 szem bors, 2 szem borokabogyó, 2 cikk fokhagyma, zsemlemorzsa, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, 1 ek vaj, 1, 5 ek liszt, kevés citromlé, 1 kis üveg kapribogyó, 1 kk cukor, 2 dl tejföl

  • Bundázott õszibarack csokiöntettel

    Hozzávalók: 8-10 szem õszibarack konzerv, a palacsintatésztához: 25 dkg liszt, 2 db tojás, 3 dl tej, egy csipet só, 5-10 dkg cukor, a töltelékhez: 30 dkg darált dió.

loading...