2024.03.29. - Auguszta

Trüffeltorta Marc módra

Hozzávalók: Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 4 evõkanál liszt (BL 55), 2 evõkanál kakaó (holland), 1 sütõpor. A krémhez: 2 dl tejszín, 16 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 45 dkg Ráma margarin, 1 dl rum, rumos meggy, 15 dkg holland kakaó.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 3 evõkanál cukorral kikeverjük. A maradék cukrot a fehérjével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját. A lisztet a kakaóporral és a sütõporral elvegyítjük, majd finoman összekeverjük. 180 fokon sütjük, tûpróbát végzünk. Ha kihûlt, három vagy négy részre vágjuk.

Krém: a tejszínt a cukorral és a citrom héjával összeforraljuk, majd 20 dkg margarint felkockázunk, és beleolvasztjuk a forró tejszínbe. Még forrón belekeverjük a kakaót, és teljesen kihûtjük. A maradék margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a kakaós krémet. Rummal ízesítjük, és a piskótalapok közé töltjük, rumba áztatott meggyet szórunk közé.

Díszítés: oldalát csokiforgáccsal panírozzuk, tetejére krémrácsot vagy szintén csokiforgácsot szórunk (fehéret). Rumos meggyel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!