rss
  • Sült libacomb

  • Share on Tumblr

    A tepsit kirakjuk a szeletekre vágott füstölt szeggyel, rátesszük a combokat, megsózzuk, és a narancs levével leöntjük. Fóliával letakarva lassú tûzön sütjük. Amikor puha, levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük. Tört krumplival, párolt káposztával, almakompóttal tálaljuk.

    Hozzávalók: 4 db libacomb, (vagy 2 comb és a bõrös mell), 10 dkg füstölt marhaszegy, l narancs leve, só.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fejpástétom

    Hozzávalók: 1 kg fejhús, fél kg máj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, só, szerecsendió.

  • Kínai saláta füstölt-hússal

    Hozzávalók: 1 fej kisebb kínai kel, 20 dkg sovány füstölt hús, 15 dkg hagyma, fûszeres olajkeverék, cukor, só, bors, borecet.

  • Reszelt torma

    A megszárított tormagyökeret lereszelik és vízzel hígított ecettel keverik össze, ezt nevezzük ecetes tormának. A tormakrémbe tejfölt vagy tejszínt is tesznek.

  • Vegyes sült zöldségek

    A fafül gombát langyos vízbe áztatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A beáztatott gombát kinyomkodjuk. Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

  • Gyümölcskenyér

    GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.

  • Rakott csirkemell ananászosan

    Rakott csirkemell ananászosanEgy tűzálló tálat kikenünk olajjal vagy vajjal. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tálban. A húst egyenletes kis kockákra összevágjuk. Az ananászt leszűrjük, és ha esetleg túl nagyok, azt is feldaraboljuk. A szalonnára teszünk egy réteg husit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Erre ananászt teszünk, maj d megint hús, só, bors és ismét ananász. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy teljesen befedje. Fóliával letakarva, megsütjük. A végén fólia nélkül kicsit hagyjuk még sülni, hogy a sajt szépen megpiruljon.

  • Dióval töltött alma

    Hány 4 személyre: 4 alma, 10 dkg dióbél, 10 dkg cukor, 4 dl vörösbor, 5 ek méz, õrölt fahéj, 3 ek narancsszörp, 2 dl tejszínhab, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 3 ek cukor, fél cs sütõpor.

  • Házi készítésű croissant

    Házi készítésű croissantA tejben megfuttatjuk az élesztőt és beleteszünk egy kk. cukrot. A többi hozzávalót – a margarin kivételével - beletesszük egy tálba és a végén hozzáadjuk az élesztős, cukros tejet, így összedolgozzuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután a tésztát 10 részre vágjuk és 10 gombócot formálunk belőlük. A gombócokat pihentetjük legalább fél óráig meleg helyen. Ezután 2 részre osztjuk, így 5-5 gombóccal dolgozunk tovább. A gombócokat palacsinta formájúra nyújtjuk. Egy palacsinta formát megkenünk olvasztott margarinnal, majd a tetejére helyezünk egy újabb palacsintaformát.

  • Sajtos kínai kel

    Hozzávalók: 1 kg kínai kel, 5 dkg vaj, 1 evõkanál olaj, 5 dkg eidami és 5 dkg füstölt ízû sajt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

  • Gesztenyeleves

    Hozzávalók: 70 dkg gesztenye, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 fej zeller, 2.5 dkg vaj, 1 l víz
    petrezselyem, só.

  • Burgonya saláta

    Hozzávalók: 50 dkg héjában fõtt burgonya, 4 db kemény tojás, 1 kisebb narancs, 3 dl majonéz, só, törött bors, 1 csokor snidling.

  • Sonkás töltött palacsinta

    "Szép vékony palacsinta - lapokat sütünk, melyeket külön rakunk egy deszkára, míg a töltelék elkészül. Sós vízben fõtt velõt szitán átnyomunk, borsot és kevés tejfölt adva hozzá. Apróra vágott sonkát szintén összekeverünk kevés tejföllel.

  • Boszorkánypogácsa

    Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.

  • Valentin napi édes tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 80 gr kristálycukor, 85 gr liszt, 100 gr sütõmargarin, 100 gr csokoládé, 50 gr dió, 1 dl rum, 50 gr kakaópor, 50 gr porcukor, 100 gr csokoládé, durvára vágott dió, csokoládé dara, kókuszreszelék, mandula.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors;

  • Fonott kalács

    Hozzávalók 4 fõre: 3 dl tej, 4 ek cukor, 5 dkg vaj, 1/2 tk só, 50 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztõ.

  • Gombás saláta

    Hozzávalók: 1 kg sütõtök, közepes darab friss gyömbér, 1 chili paprika, 1 zöldcitrom, 5 dl almaecet, 40 dkg cukor, 1 egész fahéjrúd, 50 dkg gombafej, 1 ág kakukkfû, só, darált bors, 1 fej saláta, 2-3 evõkanál olívaolaj

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25dkg liszt
    - 20dkg cukor
    - 1 tojás
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - 2 e.k.méz
    - 3dkg margarin
    - 1dl tej

    A bevonóhoz:

    - 20dkg margarin
    - 25dkg cukor
    - 4dkg kakaó
    - 3 e.k tej
    - 5 t.k. rum
    - kókusz reszelék

  • Tojás tálon, vesével, Meyerbeer módra recept

    Hozzávalók:
    10 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg zsír, 30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2,5 dl madeira mártás;