rss
  • Ázsiai batyu

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: A tésztához: 10 evõkanál liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 1 evõkanál szójaszósz; a töltelékhez: 15 dkg csiperkegomba, 1 szál póréhagyma, 1 sárgarépa, fél zöldpaprika, csipetnyi bors, 1 kis darab gyömbér, 1 teáskanál õrölt kömény, 1 evõkanál olívaolaj, olaj a sütéshez.

    A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és másfél deci vízzel simára keverjük. Állni hagyjuk, amíg a tölteléket elkészítjük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát karikára, a paprikát és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk és pici kockákra daraboljuk. A felhevített olajban pár perc alatt megpirítjuk a paprikát, a póréhagymát, a sárgarépát és a gyömbért. Hozzárakjuk a gombát, és további 3 percit együtt sütjük.

    Meghintjük sóval és köménnyel, borssal ízesítjük. A palacsintatésztából szép világos palacsintákat sütünk, és melegen tartjuk. A zöldségeket egyenletesen elosztjuk a palacsintákon, mindegyiket kétszer félbehajtjuk, így háromszög alakú kis tasakokat kapunk. Tányérra tesszük, bazsalikomlevéllel és néhány póréhagymakarikával díszítve adjuk asztalra.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás csokis fahéjas rumos muffin

    Hozzávalók:
    3 kisebb alma, 2 narancs, reszelt citromhéj, vagy narancshéj , fahéj, 4 csomag vaníliás-cukor, ízlés szerint kristálycukor/kb 5 evõkanál) , 1 pohár natúr joghurt, sütõpor, szódabikarbóna 3 kk bármilyen aroma, rum, vanília, mandula, citrom/de legjobb a rum), étcsokoládé, liszt ízlés szerint/kb 3-4 pohár), 1dl olaj, 3 tojás;

  • Párizsi kosárkák

    Párizsit (vagy más hasonló jellegû felvágottat) kb. 1 cm vastag szeletekre vágunk, és nem szedjük le a héját.

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók: 1 fej karalábé, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 mk só.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

  • Ananászos nyúlcomb mikrohullámon

    Hozzávalók: 4db nyúl elsõ combja, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál bors, 3 evõkanál kókuszreszelék, 4 evõkanál liszt, 1 doboz ananász karika, 2 db banán;

  • Magyaros szójapörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg szójakocka, 3 ek olaj, 3 hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika (télen 3 ek lecsó), 2 ek paprika, 3 gerezd fokhagyma, köménymag, só.

  • Párolt marha szelet

    Felsálszeletet jól megveregetünk (2-3 személyre elég 1/2 kiló), besózzuk, kevés törött borssal behintjük.

  • Kelrépa, mint fõzelék

    Ha a kelrépa még egészen gyenge és fiatal, akkor lehet apró kockákra vágni, vagy metéltre vágva zsírban párolni, míg megpuhult, de ha már nagyok s némelyik kicsit fás is, tanácsosabb sósvízben megfõzni az összevagdalt karalábét.

  • Töltött gombafejek

    Fél kg csiperkegomba, 3 dkg zsiradék, 3 dkg vaj, 3 dkg hagyma, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg sajt, só, bors, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Szlovén krumplis gombaleves (Corba od pecurki sa krompirom)

    Fél kg gomba (a legjobb erdeibõl), 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek vágott zöldpetrezselyem, 3 EK olivaolaj, 35 dkg burgonya, 3 paradicsom, 2 l húsleves, 1 EK liszt, 2,5 dl tejföl, só, bors.

  • Almás rántott palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 3 alma, õrölt fahéj, porcukor, a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa.

  • Rakott zöldbab Tercsi módjára

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab 250 g fõtt füstölt tarja, 200 g füstölt sajt, 30 g sûrített paradicsom, 2 dl tejföl, diónyi vaj, zsemlemorzsa, só, 8 tojás, petrezselyem.

  • Rostonsült rák zöldségekkel

    Hozzávalók 4 személyre:
    1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs (páncéllal együtt), 40 dkg cukkini, 1 fej hagyma, 10 dkg fekete olajbogyó, 6 szál friss kapor, olívaolaj.

  • Fokhagymás, olajos, feferonis makaróni

    Hozzávalók: fél kiló csõtészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Füstölt húsos gombaleves

    Füstölt húsos gombalevesA leveszöldséget alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk és a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Ha a hús is és a zöldség is készre főtt, a húst kivesszük és külön tesszük. Néhány szép gombát megmosunk és enyhén sós vízben külön megfőzünk, majd kivesszük a léből és vékony szeletekre összevágjuk, majd beletesszük a leszűrt levesbe. Megvárjuk amíg felforr, ekkor hozzáadjuk a rizst is. Ha a rizs megfőtt, visszatesszük a felkockázott húst, utána ízesítjük sóval és tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

  • Krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy krumpli, 3 evõkanál vaj vagy margarin, 2 mogyoróhagyma (4 zöldhagyma), 1 evõkanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 1 teáskanál csíkokra vágott gyömbér (1 mokkáskanál száraz reszelt gyömbér), 2 sárgarépa apró kockára szeletelve, 1 csésze paradicsom ketchup, késhegynyi fehérbors, 4 bögre meleg víz, 3 evõkanál reszelt sajt.

  • Aranyleves

    A feldarabolt tyúkot hideg vízben fõni tesszük, ha forr, a szürkés habot leszedjük, majd a megtisztított zöldséget, fûszert hozzáadjuk. Lassú tûzön 2-3 órán át fõzzük, majd cérnametélttel vagy maceszgombóccal tálaljuk.

  • Arab mézes rudacskák

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5 dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez;

  • Pácolt báránylapocka nyárson

    Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fûszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tûzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütõbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.