2024.03.29. - Auguszta

Galuskasaláta retekkel

Hozzávalók: 30 dkg galuska, 1 evõkanál fûszervaj, 20 dkg májpástétom, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 csomó vékony szeletekre vágott hónapos retek, 1-1 csokor apróra vágott petrezselyem és turbolya; a mártáshoz: 10 dkg fûszeres krémsajt, 1 dl tejszín, 3 evõkanál dijoni magos mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, ételízesítõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

30 deka liszthez teszünk egy egész tojást, kevés sót, elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, hogy galuska sûrûségû tésztát kapjunk. A tészta ne legyen se túl híg, se túl sûrû. Forró, lobogó vízbe csipet sót teszünk, és galuskaszaggató segítségével beleszaggatjuk a galuskát. Megvárjuk, amíg feljön a víz tetejére, szûrõkanál segítségével kiszedjük, leöblítjük, és elõhevített fûszervajban 4 perc alatt átmelegítjük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

A májpástétomot kockákra vágjuk, forró olajban megforgatjuk, és tálba szedjük. A hónapos retek mindkét végét levágjuk, alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A piros héját rajta hagyjuk. A galuskát, a retket és a zöld fûszereket is a májpástétommal teli tálba tesszük. Elkészítjük az öntetet. A krémsajtot simára keverjük a tejszínnel, a mustárral, a zúzott fokhagymával, az ételízesítõvel, és a salátára öntjük. Behûtve fogyasztjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!