2024.04.24. - György

Paradicsommal töltött lepényhal

Hozzávalók: 4 egész, konyhakész lepényhal, 50 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, fél citrom kifacsart leve, 6 evõkanál vaj, 1 evõkanál olaj, 4 szál metélõzeller, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 4 kis ág zsálya, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A paradicsomot megmossuk, negyedekbe vágjuk, a megtisztított hagymát felkarikázzuk. A hagymát serpenyõben, kevés felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, és néhány percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. A zsályát megmossuk, leveleit lecsipkedjük, néhányat félreteszünk, a többit csíkokra vágva a paradicsomhoz adjuk. A halat folyó csapvíz alatt leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, a sötét bõrét lehúzzuk, és a gerince mentén hosszában bevágjuk. Aztán óvatosan leválasztjuk a húst a gerincrõl, majd széthajtjuk. Citromlével meglocsoljuk, és borssal, sóval fûszerezzük. A sütõt 180 ºC-ra melegítjük.

A halat sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a nyílásokba beletöltjük a paradicsomos ragut. 20 percig pároljuk. Amíg a hal párolódik, a zellert megmossuk, szeletekre vágjuk és vajon megpároljuk. Kiszedjük, melegen tartjuk. A zsemlemorzsát a visszamaradt vajon megpirítjuk, és maradék zsályalevelekkel együtt a halra rakjuk. A kész halat tányérra tesszük, a zellerszárat mellérakjuk, és sáfrányos rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!