rss
  • Francia hagymakosárkák 6 személyre

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 levél mélyhûtött, leveles tészta felengedve, 6 felszeletelt hagyma, 6 dkg vaj, 3 felvert tojás, 40 dl tejföl, 1 teáskanál õrölt szerecsendió, másfél teáskanál tormakrém, 18 dkg karakteres sajt reszelve.

    Kibélelünk hat kis sütõformát a tésztával. A megolvasztott vajon megpirítjuk a hagymát, majd egyenletesen elosztjuk a tésztás formákban. A tojást kikeverjük a tejföllel, a szerecsendióval, a tormával, és a formákba töltjük. A tetejükbe szórjuk a sajtot, és 200 fokon 20 percig sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egres dzsem whiskyvel

    Elkészítése: Az egrest mosás után pépesítjük. A cukrokkal együtt lábosba tesszük, felforraljuk és állandó kevergetés közben 4-5 percen át, fõzzük. Levesszük a tûzrõl, belekeverjük a whiskyt, és azonnal üvegekbe töltjük.

  • Almás krémes

    Hozzávalók, a tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 3-4 evõkanál tejföl.

  • Barnára párolt savanyú káposzta

    Egy jó kanál zsírt fölolvasztunk egy lábasban s beleteszünk két kanál cukrot és barnára pirítjuk. Egy fél vereshagymát apróra vágva beletesszük a pitított cukorba s tovább pirítjuk a hagymával is.

  • Daramorzsa

    Hozzávalók: 200 g búzadara, 400 ml tej, 100 g vaj, l/2 citrom, 3 db tojás, só, 100 g porcukor, 100 g mazsola, gyümölcsszirup vagy lekvár.

  • Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta

    A fott sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kevés tejfölt adunk hozzá. A juhtúrót villával áttörjük, tejföllel krémszeruvé keverjük, sózzuk, a finomra vágott metélohagymával összekeverjük. A palacsintákat felváltva megkenjük az ízesített juhtúróval, a következot a sonkával, majd a legfelso palacsintát vastagon bekenjük a tejfölös juhtúróval. A rakott palacsintát elomelegített sütoben átforrósítjuk, és tetejét megpirítjuk. Tortaszeruen felszeletelve tálaljuk.

  • Paszuly-leves

    Fél liter apró, tiszta fehér paszulyt tegyünk négy liter hideg vizbe fõni. Ebbõl 8 személynek elégséges készülhet. Ha a paszuly jól megfõtt készitsünk hozzá egy tojásnyi zsirban egy fakanál liszttel szép barna rántást; mikor jó forró a rántás, öntsünk bele egy pohár hideg vizet és ugy boritsuk a forró paszulyba.

  • Töltött káposzta (római tálban)

    Hozzávalók: 12-14 savanyú káposztalevél, 60 dkg apró savanyú káposzta, 70 dkg darált sertéshús (lapocka, dagadó), 15 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg liszt, 5 dkg zsír vagy olaj, 15 dkg füstölt hús, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, ételízesítõ, tejföl.

  • Lazaccal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 1 kis üveg piros lazactörmelék, 12 db elõre megsütött, sós palacsinta, 1 db egész tojás teáskanálnyi citromlé, 1 evõkanál tejföl, teáskanálnyi búzadara, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

  • Kókuszos aprósütemény

    Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1 cs. margarin, 4 tojás sárgája, 7 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütõpor.

  • Havasi házikó

    A krémmel a középsõ lapot megtöltjük, a két szélét ráborítjuk. Hosszúkás háromszöget kapunk, mint egy házikó teteje. Csokimázzal kenjük meg, és kókusszal megszórjuk, vagy a tészta külsejét megkenjük vajas krémmel és kókusszal jól megszórjuk.

  • Vadászmártás

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 1 közepes hagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 60 dkg húsos szalonna, fél liter zöldségleves, 1,5 dl vörösbor, 1-2 ek konyak, 1,5 dl tejszín, 1 ek paradicsompüré, só, bors.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Nyuszis tojásos szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 keménytojás, szendvicsvaj, vagy margarin, egy szem ribizli.

  • Sonkás rakott csirkemell

    Hozzávalók:

    - 25 dkg bacon
    - 50 dkg füstölt sajt
    - 30 dkg füstölt pulykasonka
    - 40 dkg csirkemellfilé
    - só
    - bors

  • Waldorf saláta

    Hozzávalók: 10 dkg dió, zeller, sárgarépa, citromlé, 1 vöröshagyma, 300 g joghurt, 150 g majonéz, 2 savanykás alma, 2 ek. citromlé, só, bors.

  • Kocsonya

    Hozzávalók:

    - 1 közepes csülök
    - 1 füstölt csülök
    - 1 disznóláb (köröm)
    - 1 disznófarok
    - 3 sárgarépa
    - 2 fehérrépa
    - zeller
    - 1 fej fokhagyma
    - kömény és szemesbors, gyömbér és szerecsendió ízlés szerint
    - só (nem sok)
    - 2 chilipaprika
    - 1 nagy fej vöröshagyma

    A díszítéshez:

    - keménytojás
    - pirospaprika
    - citrom

  • Töltött cukkini

    Hozzávalók: 3 kisebb cukkini, 10 dkg ementáli sajt, 10 dkg füstölt sajt, 15 szem zöld olajbogyó, friss petrezselyem, bazsalikomlevél, só.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra.

  • Kolbászos-borsós káposztaleves

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 nagy hagyma, 2 csípõs hegyes paprika, 2 liter marhahúsleves, 40 dkg káposzta, 3 sárgarépa, 2 burgonya, 20 dkg zöldborsó, 50 dkg füstölt kolbász, 2 cs. friss kakukkfû, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Bableves káposztásan

    Bableves káposztásanA babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfőtt, hozzáadjuk a káposztát. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük. Végül belefőzzük a karikára vágott kolbászt.