2024.04.25. - Márk

Szezámmagos szûzpecsenye

Hozzávalók: 1 sertés szûzpecsenye, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evõkanál szezám mag, 1 evõkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál majoránna, tárkony, 2-3 levél friss bazsalikomlevél, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 evõkanál finomliszt, 2 dl fõzõtejszín, 1 evõkanál fekete olajbogyó, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szûzpecsenyét megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, konyhai papírtörlõvel felitatjuk, és másfél centi vastag szeletekre vágjuk. Kicsit kiveregetjük, sóval, borssal meghintjük. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A csokor petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a nedvességet, és felaprítjuk. A serpenyõben felhevített vajon a szûzpecsenyék mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütjük. Kiszedjük, félretesszük, és melegen tartjuk.

A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát, amíg meg nem pirulnak, majd visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk a pirospaprikával, kenünk a tetejükre mustárt, megszórjuk szezámmaggal, ízesítjük a fûszerekkel, belerakjuk a bazsalikomleveleket, a rozmaringleveleket. 1 dl vízzel felöntjük, és fedõ alatt fél órán keresztül pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a fõzõtejszínt, és felforraljuk. Az omlós húsokat petrezselyemmel meghintve, negyedekbe vágott olajbogyókkal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!