rss
  • Czigány vetrece

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg marhalábszár, 4 szelet zsíros szalonna, 3 fej vöröshagyma, 1 doboz paradicsompüré, 1 mokkás kanál bors, 3 db babérlevél, 2 dl tejföl, evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál majoránna, csipetnyi õrölt kömény és szerecsendió, ízlés szerint mustár, csípõs Piros Arany, vörösbor, kevés zsír vagy olaj.

    loading...

    Elõkészítjük az anyagokat: a húst vékony csíkokra vágjuk, a hagymát lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk. Egy kevés zsíron vagy olajon kisütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és fedõ alatt megpirítjuk. Ezután a húst hozzáadjuk, és kicsit fehéresre sütjük. Majd az összes többi hozzávalót beletesszük a tejföl és a liszt kivételével. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy teljesen ellepje, majd fedõ alatt takarékon puhára pároljuk a húst. Ha kész, csomómentesre keverjük a lisztet a tejfölben, és hozzáadjuk a jó szaftos vetrecéhez. Takarékon még hagyjuk kettõt, hármat rottyanni, hogy az ízek is jobban összeérjenek. Köretnek rizst vagy burgonyapürét adhatunk mellé. Paradicsom- vagy paprikasalátával isteni. Ha még szépen meg is terítünk, és gyújtunk egy szál gyertyát, biztos a siker.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Örmény toros leves

    Hozzávalók: Húsleves, finomfû, lestyán, kevés hagyma, borsment, petrezselyemzöldje
    A húsgombóchoz: 25 dkg marhahús, 25 dkg disznóhús, 2 tojás, 2 tojásos metélt tészta, só, majoránna, rozmaring, zsálya.

  • Lekváros derelye

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg Liszt, 1 tojás, 15 dkg zsír vagy margarin, 15 dkg zsemlemorzsa, íz­lés szerint só, porcukor, szükség szerint szil­valekvár.

  • Fõtt csülök húsvétra

    Hozzávalók: 1 füstölt sertéscsülök (elsõ, vagy hátsó), 3-4 csilipaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 ek só.

  • Sonkás tészta

    Hozzávalók: darált sonka 25 dkg, tejföl 3 dl, tojás 2 db.

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: liszt 75 dkg, tojás 2 db, burgonya 0.5 kg, zsír 15 dkg, hagyma 1/2 fej, paprika, só 1-1 késh.

  • Sajtos-kapros galuska

    Hozzávalók: 10 dkg parmezán (jellegû) sajt, 2 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 csapott ek sütõpor, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1-1,5 dl tej, 1 ek tejföl, 1 ek burgonyapehely, 1 mk törött fehér bors, 1 cs friss (vagy 1 tk szárított) kapor, 1 csapott teáskanál só.

  • Calzone tészta

    Hozzávalók: 1 csipet cukor, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt (finom), 1 csipet só, 5 evõkanál olívaolaj, 7 dkg sonka, 4 db paradicsom, 15 dkg sajt (mozzarella), 1 csokor kakukkfû, 3 db tojás, 20 dkg ricotta, 4 dkg sajt (parmezán), 1 csipet só, 3 evõkanál tej, 1 csipet bors (õrölt).

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: túró 15 dkg, vaj 5 dkg, liszt 10 dkg, zsír 25 dkg, só 1 késh., tojás 2 db, morzsa 10 dkg.

  • Marhagulyás

    Hozzávalók: 60 dkg marha lábszár, 40 dkg burgonya, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kisebb zeller , 1 közepes nagyságú hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyem, 1-2 szál zellerlevél, 1 doboz pritamin 1 evokanál étolaj, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, õrölt pirospaprika, bors, kömény, kakukkfu, 1 marhahúsleves kocka, 1 dl száraz vörösbor

  • Vendégváró tészta

    Hozzávalók:
    25 deka liszt, 25 deka cukor, 25 deka vaj, vagy margarin, 25 deka õrölt dió, egy-egy késhegynyi õrölt fahéj, és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, egy kevés fehér bor. Töltelékhez: barackíz, zsír a tepsi kikenéséhez.;

  • Fokhagymás gombaleves

    Hozzávalók: fél kilónyi erdei gomba, 2 fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, 2 leveskocka, 5 dkg vaj, 1 ek liszt, 1 deci tejföl, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors, paprika.

  • Halfilé zöldségesen

    Halfilé zöldségesenA bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal. A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük.

  • Tojássaláta

    TojássalátaA tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a paradicsomlével, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és belekeverjük a megmosott, letisztított és vékony karikára vágott zöldhagymát a zöldjével együtt. A tojáskarikákat a mártásba forgatjuk, és hűtőbe rakva egy órán át érleljük. A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük, megszárítjuk, majd laskára vágva szintén hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonézes tojássalátába belekeverjük a fejes salátát.

  • Kecskesajtleves

    Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál étolaj, 2 kiskanál zúzott fokhagyma (4 gerezd), 10 dkg kockára vágott paradicsom, 20 dkg paradicsomszósz, 1 l húsleves alaplé, 2 kiskanál fokhagyma paszta, 250 ml tej, 120 ml tejszín, 6-8 dkg kecskesajt, 1 / 2 kiskanál reszelt narancshéj, evõkanál. narancslé, 1 / 2 kiskanál só, 1 / 2 kiskanál apróra vágott friss rozmaring.

  • Csirkés krumplisaláta

    Hozzávalók: 50 dkg karikára vágott paradicsom, 1 fej lilahagyma, 2 zellerszár, 16 evõkanál majonéz, 1,5 teáskanál só, 3 tk. citromlé, 1 tk. chili fûszerkeverék, 1 tk. õrölt kömény, 50 dkg apró burgonya, 40 dkg fõtt csirkehús csíkokra vágva, 2 evõkanál napraforgómag, kaliforniai paprika.

  • Marinált sárgarépa

    Hozzávalók: 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl borecet, 4 ek extra szûz olivaolaj, fél kg sárgarépa, só.

  • Brokkolis batyu

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész tojás, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors ízlés szerint.

  • Zöldséges pecsenye

    Egy kiló szép felsál szeletet tegyünk lábasba egy kanál zsírral, sóval és két deci ecettel. Tegyünk bele egy szál tiszta és karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, egy fô vöröshagymát és néhány szem borsot.

  • Mozzarellás ízbomba

    Tûzálló tálba öntök egy kis olívát, rá egy sor lebõrözött, felkarikázott paradicsomot.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

loading...