rss
  • Extra ínyenc tojáslepény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 tojás, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj, 10 dkg gomba, 10 dkg spárga, 1 banán, 5 dkg vöröshagyma, 2 paradicsom, só, õrölt fehérbors, 2 dkg gyömbér, 1 dkg szerecsendió.

    A finomra vágott vöröshagymát a felhevített vajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a tisztított, megmosott, lecsepegtetett és felszeletelt gombát. Megsózzuk, az õrölt borssal és a vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, pár perc múlva hozzáadjuk a hámozott, kimagozott, felszeletelt paradicsomot, és együtt pirítjuk, amíg a levét el nem párologja. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt spárgát, a felszeletelt banánt.

    Ízesítjük gyömbérrel, és még 2-3 percig hevítjük. Ezalatt elkészítjük a tojáslepényt (1 fõre 3 tojást és fél dl tejszínt számítunk): a tojásokat elkeverjük a tejszínnel, megsózzuk, meghintjük az õrölt szerecsendióval, majd serpenyõben hevített vajon megsütjük. Megtöltjük a banános raguval, és felgöngyöljük. Elõmelegített tányéron, forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiolleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, 1/3 csésze rizs, 1/3 csomag szója-granulátum, 1 db tojás, 1/2 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1-1 késhegynyi hagyma és fokhagymakrém, 1 késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só;

  • Egres rumban

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

  • Babgulyás-szójakockából

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag sója-vita szójakocka, fél kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika, 1 ek liszt, 1 tk só, csipetnyi cukor, 1 ek olaj, vegeta.

  • Kemoterápia alatt

    E nem mindennapi szakácskönyv célja, hogy betegeknek és hozzátartozóknak egyaránt támasza legyen a betegség ellen folytatott küzdelemben, mindenekelõtt azzal, hogy összefoglalja a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az étkezés megkönnyítse, és ezzel a fizikai erõnlét fenntartását segítse a kemoterápia és a sugárkezelés során.

  • Gránátalmakoktél

    Hozzávalók: 2 cl gin, 1,5 dl tonik, 5 cl kifacsart gránátalmalé, porcukor, jég.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra.

  • Tojáslikõr gyerekeknek

    Hozzávalók: 1 liter tej, 4 egész tojás, kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint), 2 csomag, vaníliáscukor, õrölt szerencsendió a díszítéshez.

  • Csokoládé - holdacskák

    Elkészítés: A csokoládét és a porcukrot gyúródeszkán jól összekeverjük, azután a tojásfehérjével jól eldolgozzuk.

  • Sonka és friss spárga joghurtos öntettel

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt füstölt sonka, 40 dkg friss spárga, 1 pohár joghurt, 2 db fõtt tojás, 1 csokor friss kapor, 1 evõkanál ételízesítõ por, 1 ek. tejföl.

  • Szalonnás brokkolileves

    Hozzávalók:

    - 4 szelet bacon
    - 1 fej vöröshagyma
    - 4 ek liszt
    - 30 dkg burgonya
    - 30 dkg brokkoli
    - 20 dkg kukorica
    - csipetnyi kakukkfû
    - 225 ml tej
    - só, bors

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók:

    15 dkg Rama margarin, 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg darált keksz, 15 dkg finom kristálycukor, 3 ek rum

  • Vasárnapi leves

    Az alábbbi alapanyagokat a marhahúsleves kivételével egy keverõtálban jól összedolgozzuk (a vajat kicsit olvasszuk meg)...

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Szalonnás rántotta

    Személyenként 3-4 dkg füstölt szalonnát kockára vágunk és egy serpenyõben kisütjük.

  • Barackpuding

    Habosra kikeverünk 2 tojásfehérjét. 3 púpos evõkanál porcukorral meg
    3 evõkanál barackízzel, és óvatosan hozzáadunk még 4 kemény habbá vert tojásfehérjét.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Húsvéti pulykamell

    Hozzávalók: 4 vastag szelet (ha nem olyan szép vastag a szeletünk, akkor készítsük roládnak) filézett pulykamell kb. 60 dkg, 20 dkg fõtt sonka, 2 db fõtt tojás,1/2 piros színû paprika, kevés zöld fûszer, 1 fej vöröshagyma, pici torma, 3 db tojás, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, pici szárnyas fûszer, bors, étolaj;

  • Tökös kapros lecsó

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg tök, 2 nagy hagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 4 evõkanál olaj, 1 csokor kapor, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál Vegeta, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál cukor.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Meleg rumos meggyleves

    Hozzávalók: 1 üveg meggybefõtt, 3 dl tejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evõkanál finom liszt, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál õrölt szegfûszeg vagy 3 szem egész, szegfûszeg, 1 mokkáskanál só, 1/2 dl rum vagy 1 evõkanál rumaroma.