2024.03.29. - Auguszta

Töltött sonka pirított sajttal

Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A felszeletelt gombát rövid ideig vajban pirítjuk, majd kivesszük, félretesszük. A lisztet elkeverjük a zsiradékban, fehérborral és tejszínnel mártást készítünk, amelybe visszatesszük a gombát és a tojást. Ezután a sonkaszeleteket megtöltjük a sûrû gombás mártással, tasakokat formálunk belõle, és sütõformába tesszük. Paradicsomszeleteket teszünk közé, és kicsit megsózzuk. Megszórjuk sajttal. Az elõmelegített sütõ felsõ részébe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!