2024.04.19. - Emma

Gombás, csirkemájas rakott burgonya

Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát felszeleteljük, és az apróra vágott hagymával kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd a megtisztított csirkemájjal kissé összesütjük.A megtisztított burgonyát közepes szeletekre vágjuk. Tepsit vagy tûzálló tálat kikenünk olajjal.

A rétegezést burgonyával kezdjük, majd arra kerül a gombás, májas ragu, azt megint burgonya követi, majd a tetejére tejfölt öntünk, amit elõtte összekevertünk egy csipet sóval és pár csepp olajjal. Majd kezdjük elõrõl a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Az utolsó sort is meglocsoljuk tejföllel, majd vastagon megszórjuk a reszelt sajttal. Elõmelegített sütõben közepes lángon 40-50 percig sütjük. Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!